FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Sert satışların ardından yukarı yönlü tepkiler görülebilir lakin bunlar trend değil, düzeltme hareketi olarak adlandırılacaktır.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons Altın son bir buçuk haftadır yer aldığı yatay bandından çıkarak aşağı yöne doğru yol aldı. Özellikle analizlerimizde belirttiğimiz talep cephesinde yaşanan gelişmeler Ons Altına artık eskisi kadar destek vermiyordu. Teknik olarak da oluşan mum formasyonu Altında 1320$ ana desteğin kırılmasıyla bazı hareketlerin habercisiydi. Altın opsiyon ve vadeli kontratlarında yaşanan prim düşüşleri, sabahta belirttiğimiz üzere MSCI Asya ham madde üreticiler endeksi ve NYSE'de işlem gören HUI endeksinin bugünkü kayıpları Altında bu hareketin artçı belirtisi oldu.

Brexit kaygılarının azaldığı, Aralık ayı için Fed'den faiz artırım beklentilerinin arttığı bir dönemde hem Dolarda yükseliş hem de güvenli liman talebinin soğumasıyla Altında düşüşler yaşandığını görüyoruz. Talep cephesinde henüz daha bir toparlanma göremediğimiz için Altında trend dönüşü yaşayacağımızı söylemek için çok erken.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda haftalık periyotta geçen hafta kapanış itibari ile karşımıza çıkan Bearish Engulfing yani yutan ayı formasyonu 1320$ seviyesinin altına geçilmesiyle onaylanmış görünüyor. Bu süreçten sonra takip edeceğimiz ana destek seviyesi 1300$. Sert satışların ardından yukarı yönlü tepkiler görülebilir lakin bunlar trend değil, düzeltme hareketi olarak adlandırılacaktır. Bu nedenle ana trendden kopmamakta fayda var, alçalan trend etkisini sürdürüyor. Günlük periyotta Stochastic ve %R aşırı satım noktasından sinyal verirken henüz RSI aşırı satıma gelebilmiş değil. Osilatörler
arasında yaşanan bu uyumsuzluğa dikkat etmekte fayda var.

Dirençler: 1320/ 1325/ 1333
Destekler: 1312.9/ 1305/ 1300"

En Çok Aranan Haberler