FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda ters bayrak formasyonunun hedefi olan 1170$ seviyesi test edildi. Altında bir miktar tepki görülse de halen daha satış baskısı içerisinde.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons Altın yeni haftaya bir miktar yükselişle başlasa da 1200$ seviyesini yukarı yönde aşamadı. Hafta sonu Wisconsin eyaletindeki sonuçlara Yeşil Parti ve Clinton tarafından oy sayımlarına hile karıştığı gerekçesiyle itiraz edildi. Bu nedenle Dolar endeksi haftaya bir miktar zayıf başlasa da 100.50 üzerindeki seyrini korudu. Bu hafta ABD verileri açısından oldukça yoğun. 13-14 Aralık'ta gerçekleştirilecek Fed toplantısı öncesinde, yarın ABD 3.çeyrek büyüme, Çarşamba çekirdek kişisel tüketim harcamaları ve Cuma günü istihdam verilerini takip edeceğiz.

Altın yatırım fonlarında satış devam ediyor. Dünya'nın en büyük altın yatırım fonu SPDR'nin Cuma günkü açıkladığı verilerde satış devam etmiş. Bugün ise CFTC raporu açıklanacak. Altın opsiyonlarına yönelik olarak ise alım kontratlarındaki prim kaybı bir miktar duraksamış fakat bu dip bulduğu anlamına gelmemelidir ki böyle bir yorum için oldukça erken.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda ters bayrak formasyonunun hedefi olan 1170$ seviyesi test edildi. Altında bir miktar tepki görülse de halen daha satış baskısı içerisinde. Altında trendin yukarıya dönüş yapabilmesi için 1230$ üzerine yerleşmesi gerekir. Ayrıca yakın bant içerisinde 1198 ve 1205$ seviyeleri önemli
direnç noktaları olurken, altın bu seviyeleri geçemediği sürece tepkiler satışla karşılanabilir.

Dirençler: 1190/ 1198/ 1205
Destekler: 1180/ 1170/ 1165

En Çok Aranan Haberler