FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda Altında bir miktar tepki görülse de halen daha satış baskısı içerisinde.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Hafta başında 1197$ seviyelerine kadar tırmanan Ons Altın, Dolar endeksinin toparlanması ile birlikte tekrardan kazançlarını geri verdiği görülüyor. 1180-1190$ aralığında işlemlerin sürdüğü Altında yatırımcıların satışlarına devam ettiği görülüyor. Ayrıca son 9 ayın en düşük seviyelerine gelen altın fiyatlarında, Altın yatırım fonlarında düşüş devam ediyor. 8 Kasımdan bu yana fiziki olarak ETF'ler %5.8, COMEX altın stokları ise %4.5 azaldı. Dün açıklanan CFTC raporlarına göre de önceki haftanın Altın spekülatif alım pozisyonlarında kapanışlar devam ederken, yerine satım pozisyonlarının açılması, piyasanın altın fiyatlarında düşüşe inandığını gösteriyor. Ancak alım pozisyonlarındaki durum 2015'in halen daha üzerinde.

Bu hafta ABD verileri bakımından oldukça yoğun. Büyüme, çekirdek kişisel tüketim harcamaları ve istihdam verileri Doları ve Altını etkileyebilecek önemde. ABD'nin en iddialı olduğu veriler istihdamdır. Bu nedenle tarım dışı istihdam öncesi altında tepkiler kalıcı olamayabilir.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda Altında bir miktar tepki görülse de halen daha satış baskısı içerisinde. Şuan için 1180-1190$ aralığında yatay işlemler devam ediyor. Ters bayrak formasyonunun hedefi olan 1170$ seviyesi test edilmesinin ardından denge arayışına giren altının yükselişlerine devam edebilmesi için 1230$ seviyesinin üzerine yerleşmesi gerekir. Fakat tepkiler 1200$ seviyesini dahi geçemiyor. Günlük periyotta RSI halen daha aşırı satım bölgesindeki destek yakınlarında devam ediyor. 1170$ seviyesinde devam eden dip
çalışmaları çok güçlü değil. Görünüm zayıf.

Dirençler: 1190/ 1198/ 1205
Destekler: 1180/ 1170/ 1165


En Çok Aranan Haberler