FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Hafta başından beri, avrupada yaşanan olaylar neticesinde altın fiyatlarının yavaş ama emin adımlarla yükseldiğini görüyoruz.

Altın analiz

Hedefonline Tarafından Hazırlanan Altın Analiz Raporu:

Hafta başından beri, avrupada yaşanan olaylar neticesinde altın fiyatlarının yavaş ama emin adımlarla yükseldiğini görüyoruz. 1610 direnç seviyesini de geçen altın 27 şubattan beri en yüksek seviyelerine ulaştığını görüyoruz. Sabah saatlerinde de 1610un hemen üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Güney Kıbrıs ile ilgili dün oylamada red cevabı çıktı. Şimdi gelişmeler bu ufak Avrupa birliği ülkesinin tavrının ne olacağı ve avuraplı yetkililerin vergi konusunda ne kadar katı olacaklarını görecek. Aslında konuşulan rakamlar 10 milyar euro gibi ufak bir rakam olsa da, Avrupa birliğinin geleceği ve diğer sorunlu ülkeler yani İspanya İtalya gibi ülkelere bulaşıcılığı konusunda bir çekince mevcut.

Yükselişi tetikleyen bir etken olurken son dönemde doların güçlendiğini de görüyoruz doların güçlenmesi de fiyatların yükselmesinde biraz yavaşlattığını görüyoruz. Bugün akşam saatlerinde FED toplantısının ardından yapılan açıklama neticesinde eğer varlık alım programı ile ilgili hiçbirşey açıklanmaz ve olduğu gibi devam eder ise bu siyasi belirsizlik çerçevesinde altın fiyatları biraz daha yükselebilir. Bu durumda öncelikle 1615 direnci ve sırasıyla da 1625 ve1650 seviyelerine yaklaşabilir. Fakat varlık alım programının durdurulacağı veya bitirileceği konusunda bir bilgi gelir ise bu durumda tekrar geri çekilmeler de olabilir ve 1600 seviyelerin altına sarkabiliriz.

Destekler : 1607-1600-1594
Dirençler : 1615-1625-1645

En Çok Aranan Haberler