FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Geçtiğimiz aydan bu aya 74 bin kişinin daha dahil olduğu bu rakam, bu ay 3,15 milyon kişi olurken, aylardır 3 milyonun altına inemiyor.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Altın fiyatlarında, Temmuz sonundan itibaren etkisini gösteren satış baskılı görünümün Cuma günü zayıf gelen Tarım Dışı İstihdam verisi ile biraz nefeslendiğini görüyoruz. Verinin içeriğine bakıldığında aslında olumsuz bir durum görülmemekte.

İmalat sektöründe 28 bin kişi, inşaat sektöründe 22 bin kişi işe alınırken, perakende satış sektöründe de 27 bin kişilik artış görülüyor. Profesyonel ve ticari sektörlerde 47 bin kişi artış olurken tarım dışının kapsadığı
herhangi bir sektörde daralma görülmemekte. Diğer taraftan, son verideki artış sonrası 300 bin rakamının görülmesinden endişe duyan altın yatırımcılarının 200 bin üzeri gelse de beklentiyi aşamayan bu
veri ile daha önceki bir kısım satış pozisyonunu kapattığını söyleyebiliriz.

Dikkat edilecek bir başka konu ise, FED'in istihdam verilerinde dikkat ettiği, uzun dönem, yani 27 hafta ve üzeri işsizlik rakamında ise sıkıntılı görünümün devam etmesi. Kriz öncesi ABD'de 27 hafta ve üzeri sürelerde 1.6 milyon kişi işsiz iken bu rakam 2010 Nisan'da 6,7 milyon kişi ile rekor kırmıştı.

Geçtiğimiz aydan bu aya 74 bin kişinin daha dahil olduğu bu rakam, bu ay 3,15 milyon kişi olurken, aylardır 3 milyonun altına inemiyor. Mevcut durumda bir düşüş eğiliminde olsa bile hala ABD nüfusunun yüzde 32,9'unun 6 aydır işsiz olması da FED'in hoşuna gitmiyor. Bu ortamda, Cuma günü gelen yükselişlerin şimdilik devam edemediğini fakat satışların da henüz kuvvetli olmadığını gördüğümüz altın fiyatlarında an itibari ile işlemler 1291,8'den devam etmekte. Yatırımcılarımızın bu aşamada, olası yükselişlerde 30-31 Temmuz'da direnç olarak çalışan 1296,5-1297,5 bölgesinden satış pozisyonları tercih etmelerini, 1300,5 seviyesinin üzerinin stop loss olarak belirlenmesini ve aşağıda 1292,5-1285,5 bölgelerinin hedeflenebileceğini düşünmekteyiz. Bugün açıklanacak ISM New York PMI verisi takip edilmelidir."

En Çok Aranan Haberler