FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

1208 desteğine kadar gerileyen altın fiyatları dün Ukrayna'nın Mariupol kentinden gelen haberlerle kısmen yükselse de 1220 bandını aşamadı.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Altın fiyatları global ekonominin iyileşme sinyalleri vermesi ve fiziksel talebin azalması ile 8 ayın en düşük seviyelerinde işlem görüyor. Sene başından beri elde ettiği kazançların büyük bir çoğunluğunu geri veren altında Hazirandan bu yana hedge fonların çıkışları 7,16 milyar dolara ulaştı.

ABD'deki işlemlerde CFTC raporunda geçtiğimiz hafta ise hedge olmayan fonların alım kontratlarında azaltıma gittiği ve satış pozisyonlarını arttırdığı görülüyor. Bu sabah gelen Çin imalat PMI verisi ise endişeleri sonlandıracak cinsten olmasa da beklentilerin biraz üstünde kaldı. Dün gelen ABD verilerinin rakamları pek fazla tatminkar olmasa da, Fed'in 2015 yılında faiz artırımına gideceğine kesin gözüyle bakılması altın fiyatlarını aşağı yöne çekmeye devam ediyor.

1208 desteğine kadar gerileyen altın fiyatları dün Ukrayna'nın Mariupol kentinden gelen haberlerle kısmen yükselse de 1220 bandını aşamadı. Günlükte MACD negatif bölgede hacmini daraltsa da, bu bölgeden çıkamaması ve momentumun da 100'ün altında seyretmesi aşağı yönü etkiliyor.

Geçtiğimiz sene Altın fiyatlarında 1180 seviyelerinin görülmesinin ardından 1204-1208 aralığı güçlü direnç olmuş daha sonrasında da yükselişlerde destek halini almıştı. Yatırımcılarımızın bu aşamada
dikkatle izlemeleri gereken seviyelerden 1220/ 1224/ 1227 dirençler, 1217/1212/1208 ise desteklerdir. Bugün Fed başkanlarından Bullard, George ve Kocherlakota'nın konuşmaları bulunurken, imalat PMI verisi de yakından takip edilecektir.

En Çok Aranan Haberler