FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altın fiyatlarının dünkü yoğun talebin ardından bugün kar satışlarına maruz kalması halinde, 1,253,1,246 ve 1,240 dolar/ons desteklerinin izlenmesi önemli.

Altın analiz

Vakıfbank Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:
Kasım ayının başından bu yana yönünü yukarıya çevirerek yükseliş seyri izlemeye başlayan altın fiyatları dün sert değer kazandı. Dün güne 1,228 dolar/ons seviyesinden açılış yapan altın fiyatları dün İsviçre Merkez Bankası’nın kur sınırlamasını kaldırması ve politika faiz oranının indirime gitmesiyle hızlı bir artış yaşadı. Ayrıca dünkü yükselişte ABD 10 yılık tahvil faizlerinin %1.70 seviyesine gerilemesinin, dünkü ABD ekonomik verilerin beklentilerden kötü gelmesinin ve yatırımcıların güvenli liman olarak görülen araçlara yönelmesinin etkili olduğunu düşünüyoruz. Gün içinde 1,266 dolar/ons seviyesini test eden altın fiyatları, gelen kar realizasyonlarıyla günü 1,262 dolar/ons seviyesinden tamamladı. Böylece altın fiyatları2014 yılı Eylül ayından bu yana görülen en yüksek seviyeye ilerlemiş oldu. Kritik gördüğümüz 200 günlük hareketli ortalama seviyesi 1,253 dolar/ons’u kıran altın fiyatlarının bugünkü seyrine satıcılı başladığı görülüyor. Dünkü sürpriz gelişme öncesinde altının kısa vadede de 1,253 dolar/ons seviyesinin üzerinde yerleşme ihtimalini düşük görüyorduk ve orta-uzun vadede kalıcı yükselişler olabileceğinden bahsetmiştik. Ancak dünkü gelişme ile sert yükselen altın fiyatlarının geldiği seviyelerde kalıcı olabilmesi için bir süre izlenmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Altın fiyatlarının dünkü iyimser seyrini bugünde de sürdürmesi halinde, 1,263, 1,277 ve 1,294 güçlü dirençlerini kırması altındaki toparlanma girişimleri açısından kritik görünüyor. Altın fiyatlarının dünkü yoğun talebin ardından bugün kar satışlarına maruz kalması halinde, 1,253,1,246 ve 1,240 dolar/ons desteklerinin izlenmesi önemli.

Hafta ortasında yukarı yönlü hamlelerle toparlanma çabası gösteren petrol fiyatlarının dün güne 48.60 dolar/varil başladığı görüldü. Gün içinde aşağı yönlü bir seyir izleyen petrol fiyatları günü gördüğü en düşük seviye olan 46.25 dolar/varil seviyesinden sonlandırarak bir gün önceki kazanımlarını geri verdiğini söyleyebiliriz. Petrol üreticisi ülkelerin arz kısıntısına gitmeme konusundaki kararlılıkları, petrol
fiyatlarındaki toparlanma çabaları üzerinde engel oluşturmaya devam ediyor. Petrol fiyatlarının 40 dolar/varil seviyelerine kadar sarkabileceğinin konuşulduğu bu ortamda haftalık kapanışını geçtiğimiz haftanın kapanış seviyesi olan 48.36 üzerinde yapmasının, kayıplarını daha da derinleştirmemesi açısından önemli olduğunu düşünüyoruz.

En Çok Aranan Haberler