FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Teknik olarak yorumlarsak, değerli metalin haftalık kaybını azaltmaya yönelmesi durumunda ilk olarak gücünü koruyan 1,217 dolar/ons direnci öne çıkıyor.

Altın analiz

Vakıfbank Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Altın, Fed tutanaklarından kısa vadede bir faiz artırımına gidilmeyeceği sinyallerinin gelmesi ve aynı zamanda Yunanistan’a dair endişelerin halen devam ediyor olması nedeniyle düştüğü seviyelerden toparlanmayı başardı.

Dün ABD’de açıklanan Philadelphia Fed imalat endeksi verisinin beklentilerin altında kalması her ne kadar altına yukarı yönlü destek verse de haftalık işsizlik maaşı başvurularının da beklentilerin altında açıklanması etkiyi sınırladı. Ayrıca, ABD 10 yıllık hazine tahvil faizleri dün gevşediği %2.05 seviyesinden %2.12’ye kadar yükselirken dolar endeksi de yeniden 94 bin seviyesinin üzerine tırmandı. Eş anlı olarak da altına gelen satışlar fiyatların
1,212 dolar/ons seviyesinden başladığı günü 1,206 dolar/ons’dan sonlandırmasına neden oldu. Üst üste dördüncü kez haftalık kayba hazırlanan altının sabah saatlerinde 1,208 dolar/ons seviyesinde yatay seyrettiğini görüyoruz. Bugün ekonomik veri olarak ABD’de açıklanacak olan imalat PMI verisi öne çıkarken, Euro bölgesi maliye bakanlarının Brüksel’de Yunanistan ile ilgili olarak bir kez daha gerçekleştirecekleri toplantı ise dikkatle takip edilmeli.

Teknik olarak yorumlarsak, değerli metalin haftalık kaybını azaltmaya yönelmesi durumunda ilk olarak gücünü koruyan 1,217 dolar/ons direnci öne çıkıyor. Aksi halde altının yönünü aşağı çevirmesi durumunda ise, 1,200 dolar/ons kritik desteği gündeme gelecektir.

En Çok Aranan Haberler