FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Teknik olarak değerlendirdiğimizde, altının 1,195 dolar/ons seviyesinin üzerinde kalmayı başarması durumunda, 1,212 dolar/ons seviyesine doğru tepkiler oluşabilir

Altın analiz

Vakıfbank Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

20 Şubat’ta Yunanistan ile Euro bölgesi arasında gerçekleştirilen toplantıda kurtarma fonunun dört ay uzatılması kararı alınması ile belirsizlikler azaldı. Geçtiğimiz haftalarda Yunanistan’ın Euro Bölgesinden ayrılacağına dair haberleri fiyatlamaya ve güvenli liman taleplerini karşılamaya çalışan altında geri çekilmeler görülmeye başlandı.

Cuma günü ABD 10 yıllık hazine tahvil faizlerinin %2.05 seviyelerinden %2.13 seviyelerine kadar tırmandığını ve paralelinde ise altın fiyatlarının 1,198 dolar/ons seviyelerine kadar gerilediğini gördük. Son 3 haftalık düşüşünün ardından altın, geçtiğimiz haftayı da satıcılı tamamlayarak negatif kapanışlı 4. haftasını geride bıraktı. Buna rağmen 1,200 dolar/ons seviyesinin üzerinde tutunmayı başaran ve yeni haftanın ilk işlem gününde 1,201 dolar/ons seviyesinden güne başlayan altının sabah saatlerinde yataya yakın 1,203 dolar/ons seviyelerinde seyrettiğini görüyoruz. Ekonomik veri akışı bakımından yoğun sayılabilecek bir haftaya girdiğimiz bugün ABD’de Chicago Fed aktivite endeksi, Dallas Fed imalat endeksi ve ikinci el konut satış verileri takip edilecek.

Teknik olarak değerlendirdiğimizde, altının 1,195 dolar/ons seviyesinin üzerinde kalmayı başarması durumunda, 1,212 dolar/ons seviyesine doğru tepkiler oluşabilir. Ancak, 1,195 dolar/ons seviyesinin altına görülebilecek hareketlenmede ise 1,188 dolar/ons desteği öne çıkıyor.

En Çok Aranan Haberler