FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altın, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü itibarıyla 1,200 dolar/ons seviyesinin üzerine çıkarak başlattığı yükselişini yeni haftanın ve ayın ilk işlem gününe taşıdı.

Altın analiz

Vakıfbank Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Geçtiğimiz hafta 1,190 – 1,220 dolar/ons bandında gezinen ve haftayı 1,213 dolar/ons seviyesinden tamamlayan altının, satıcılı kapattığı 4 haftanın ardından artıda bir kapanış sergilediğini görüyoruz. Cuma günü 4. çeyrek ABD büyüme verisi %2.6’dan %2.2’ye revize edildi. ABD ekonomisinin ilk açıklanan veriye kıyasla daha yavaş büyüdüğünün görülesi altına bir miktar alım getirdi.

Altın, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü itibarıyla 1,200 dolar/ons seviyesinin üzerine çıkarak başlattığı yükselişini yeni haftanın ve ayın ilk işlem gününe taşıdı. Hafta sonu Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) 1 yıl vadeli
kredi faizlerini 0.25 puan indirerek %5.35 seviyesine çekmesi sonrasında, değerli metale gelen taleplerle altının sabah saatleri itibarıyla 1,221 dolar/ons seviyelerine tırmandığını görüyoruz. Ayrıca Çin’den gelen imalat PMI verisinin geçtiğimiz ay gerçekleşen 49.7 seviyesinin üzerinde 50.7 olarak gerçekleşmesi de altındaki yükselişe destek oldu. Geçtiğimiz haftanın ikinci yarısında başlayan ve halen devam eden yükseliş eğilimine bu haftanın en önemli verisi olan tarımdışı istihdamın yön vermesini bekliyoruz. Veri akışı bakımından yoğun olan haftanın ilk gününde ise ABD’de çekirdek kişisel tüketim harcamaları, imalat PMI ile ISM imalat verileri takip edilecek.

Teknik olarak 100 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerinde seyreden altında, olası kar realizasyonları sonunda fiyatların tekrar 1,205 dolar/ons seviyesine kadar çekilmesi muhtemel görünüyor. Öte yandan
başlattığı alıcılı seyri sürdürmesi durumunda ise ilk olarak 1,227 dolar/ons direnci öne çıkıyor.

En Çok Aranan Haberler