FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altında sabah görülen alım hareketinin devamında ilk olarak 1,169 dolar ons seviyesi önemini korurken, bu seviyenin üzerindeki işlemlerde 1,177 dolar/ons direnci önemli görünüyor.

Altın analiz

Vakıfbank Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Dün itibarıyla dolar endeksinin 99 bin seviyesinin üzerine çıktığını ve buna bağlı olarak alternatif yatırım aracı olan altında ise değer kayıpları yaşandığını gördük. Güne 1,161 dolar/ons seviyesinden başlayan altın, ilk destek seviyesini test ederek günü bu desteğin hemen üzerinde 1,155 dolar/ons seviyesinden tamamladı. Önceki gün Tayland merkez bankasının yaptığı faiz indiriminden sonra dün de Güney Kore merkez bankasının faiz indirim haberi geldi. Faiz
indirimlerinin de desteği ile gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Sabah saatlerinde, Asya seansı itibarıyla dolar endeksinin yeniden 98 bin seviyelerine gerilemesi ile altının 1,163 dolar/ons seviyelerine yükseldiğini görüyoruz.

Dün Relatif Güç Endeksi (RSI) aşırı alım bölgesinde 25 seviyelerinde yer alırken endeksin bugün aşırı alım ile satım arasında sınır sayılan 30 seviyesine yükseldiğini görüyoruz. ABD’de bugün, haftalık işsizlik başvuruları ile perakende satışlar verisi takip edilecek. Altında sabah görülen alım hareketinin devamında ilk olarak 1,169 dolar ons seviyesi önemini korurken, bu seviyenin üzerindeki işlemlerde 1,177 dolar/ons direnci önemli görünüyor.

En Çok Aranan Haberler