FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Dün dolar endeksinde yaşanan geri çekilmelerle altında tepki alımlarının görülmesine ve fiyatların ons başına 1,166 dolara taşınmasına etki etti.

Altın analiz

Vakıfbank Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Dün dolar endeksinde yaşanan geri çekilmelerle altında tepki alımlarının görülmesine ve fiyatların ons başına 1,166 dolara taşınmasına etki etti. Ancak bu noktada tutunamayarak altın günü yine kayıpla tamamladı. ABD’de açıklanan perakende satış verilerinin %0.3 artış beklentisinin aksine %0.6 azalış göstermesi, altın fiyatlarına bir miktar destek verdiyse de aşağı yönlü harekete engel olamadı.

Dokuz günlük düşüşün ardından bugün Asya seansından destek bularak 1,160 dolar/ons seviyesinde alıcılı seyreden altının haftayı ise kayıpla kapatmaya hazırlandığını söyleyebiliriz. Son dönemde piyasalarda Fed’in Haziranda faiz artırımı yapacağına dair artan beklentiler nedeniyle, gelen veriler dikkatle izleniyor. ABD’de Bugün Şubat ayı Üfe verisi takip edilecek. Verinin enflasyonuna dair öncü bilgileri de içermesi bağlamında önemle takip edilmesi gerekir.

Teknik olarak değerlendirdiğimizde, altında yukarı yönlü denemelerin devam etmesi durumunda 1,169 dolar/ons seviyesinin direnç noktası olarak karşımıza çıkacağını v bu seviyenin kırılması halinde 1,177 dolar/ons direncinin gündeme geleceğini düşünüyoruz.

En Çok Aranan Haberler