FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

Altın kotasyonları geçtiğimiz hafta 1320 bandında geçirdiği sakin tavrı, bu hafta 1340 seviyelerine doğru bozdu.

Altın fiyatları

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Altın kotasyonları geçtiğimiz hafta 1320 bandında geçirdiği sakin tavrı, bu hafta 1340 seviyelerine doğru bozdu. Yatırımcıların, yatırım profili altın lehine değişirken, yavaşlama belirtileri gösteren ABD ve Çin verileri başta olmak üzere, Avrupa birliği ve Japonya’nın toparlanma sürecinde başarılı olamayışı ve bir kez daha Ukrayna ile gündeme gelen gelişmekte olan ülkelerde siyasi krizlere ilişkin riskler nedeniyle, yatırım alanı gittikçe daralmaktadır.

Böyle durumlarda ilk durak yeri ABD 10 yıllık tahvilleri ardından Altın gibi değerli metaller takip edilirken, artan 10 yıllık tahvil faizleri nedeniyle, tahvillerin de tercih edilmediğini ve böylece altına olan talebin arttığını görmekteyiz. An itibarı ile 1334,0 seviyesinde işlemde olan altın kotasyonlarında yatırımcılarımızın bu aşamada olası geri çekilmelerde 1327,5/1329,5 seviyelerinden alış işlemi açmalarını, 1324,5 seviyesi ve altını stop loss seviyesi olarak belirlemelerini, 1336/1338 seviyelerinin ise hedef seviyeler olabileceği görüşündeyiz.

Bugün ABD tarafından açıklanacak olan Konut Fiyatları Endeksi, S&P/Case-ShillerKonut Fiyatları Endeksi, Tüketici Güveni, Richmond FED İmalat Endeksi verileri takip edilecek. FED üyesi Tarullo Konuşmasının da izlenmesinden yarar var.

En Çok Aranan Haberler