FİNANS

Faiz analiz

Gösterge kıymetin yeni güne yüzde8.82 seviyesinden baslaması bekleniyor.

Faiz analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Tahvil-Bono ve Para Piyasası Yorumu:

Tahvil-Bono
Dün tahvil-bono piyasasında alımların hâkim oldugu bir günyasadık. yüzde8.88 bilesik seviyesinden güne baslayan göstergekıymet (Mayıs 2013), /TO verisi ile yüzde 8.77 seviyesine kadargeriledi. Türkiye geneli enflasyon verisi için öncü kabul edilen, /TO’nun yayınladıgı /stanbul perakende fiyatlarınınTemmuz ayında yüzde1.57 azalması, tahvil-bono piyasasına alım getirdi.

Yarın açıklanacak enflasyon verilerinin /TO verisineparalel iyi gelmesi durumunda merkez bankasının uyguladıgıpolitikalara olan güven oldukça artacak ve yılsonuna kadarbir faiz artırımı olmayacagı beklentileri kesinlesecektir. Ayrıcadün hazine basarılı bir ihale gerçeklestirdi. Bugün yapılacak15 Mayıs 2013 itfalı gösterge kıymetin yeniden ihracının dabasarılı gerçeklesecegi ve gösterge faizin gerileyeceginidüsünüyoruz. Gösterge kıymetin yeni güne yüzde8.82 seviyesinden baslaması bekleniyor.

Dolar/TL
Komutanların istifa krizinin hafta sonu asılması ardından,dün Dolar/TL yeni haftaya sakin bir baslangıç yaptı. Güne1.6850 seviyesinden baslayan Dolar/TL,1.6670 seviyesinekadar geri çekildi. Fakat ABD ve Avrupa’da beklentilerinaltında gelen PMI verileri ile eksiye dönen yurtdısı piyasalar,
Dolar/TL’nin yönünü yukarı çevirmesine neden oldu.

Dolar/TL günü 1.6930 seviyesinden sonlandırdı. Bugün1.6970 pivot seviyesi olarak takip edilecek. Kur bu seviyeninüstünde kaldıgı sürece 1.7050-1.7260 seviyeleri gün içidirenç altında kaldıgı sürece 1.6860-1.6750 seviyeleri gün içi destek seviyeleri olarak takip edilecek. TL yeni güne1.6925 seviyesinden basladı.

Euro/Usd
ABD’de beklentilerin altında kalan büyüme verileri ve ISM imalat endeksinin ardından küresel ekonomiyeyönelik endiseler artarken, dolara gelen güvenli limanalımları dün EUR/USD paritesinin 1,4200 seviyesinin altınasarkmasına neden oldu. Yarın açıklanacak ADP istihdamverilerine kadar EUR/USD paritesinin baskı altında kalmayadevam etmesi beklenebilir. ADP verilerinin yanı sıra,Persembe günü gerçeklestirilecek Avrupa Merkez Bankasıfaiz kararı ve Cuma günü açıklanacak tarımdısı istihdam verileri de paritenin yönü konusunda belirleyici olacaktır.

Eurobond
Dün yurt dısı piyasalardaki olumsuz seyrin de etkisi ile günü Türkiye eurobond faizleri yükseldi. TR2030 gösterge eurotahvil’i yüzde0.05 deger kaybı ile günü 170.72$ seviyesinden sonlandırdı. Türkiye’nin 5 yıllık CDS’i, yükselerek günü 191.81bps seviyesinden sonlandırdı. 5 yıllık CDS’i yeni günün ilk saatlerinde 189.60 seviyesinde seyrediyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler