FİNANS

Faiz analiz

Dün saat 1752'de 1.8565/1.8574 seviyesinde olan dolar/TL bu sabah ilk işlemlerde1.8515/1.8545 seviyesindeydi.

Faiz analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Tahvil-Bono ve Para Piyasası Yorumu:

TCMB'nin dünkü PPK toplantısında piyasa beklentisine paralel dahaşahin bir söyleme geçmesi, faiz koridorunu genişletmesi veaçıklamadan "bütün politika araçları genişletici yönde kullanılabilir"ifadesini çıkarması ardından, gün içinde sert hareketlerin gözlendiğigösterge faiz, swap faizlerine paralel gün içinde gördüğü en düşük seviyeden 48 baz puan yükselerek yüzde 9.19'a kadar yükseldi.

TCMB,politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 5.75düzeyinde sabit tuttuğu, borçlanma faiz oranı yüzde 5 düzeyinde
sabit tuttuğu, borç verme faiz oranı yüzde 9'dan yüzde 12.5'e, piyasayapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanıfaiz oranı yüzde 8'den yüzde 12'ye yükseltti. Bugün gecelik repo oranlarının nerede oluşacağı önemli. Eğer repo faizleri yüzde 8-9 bandına oturursa bono tarafında da sıkıntı olabilir. TCMB'nin bugün ne kadarlık repo ihalesi açacağı önemli. Faizde yukarı hareket potansiyeli devam ediyor.

Euro Bölgesi’nin alacağı karara ilişkin belirsizlik sürüyor olsa da,Pazar toplantısının ardından Çarşamba gününe de yeni bir toplantıkonulması nedeniyle hafta sonu belirsizliği azalmış durumda. Bunedenle mali piyasalar biraz daha sakin kalabilir. Ancak, EuroBölgesi’ndeki toplantılardan olası bir olumlu haber çıkması durumunda küresel mali piyasaların çok iyimser bir eğilim kaydetmesi muhtemel.

Bu nedenle de yatırımcıların bugün birmiktar risk tatmayı deneyeceklerini ve bu paralelde de piyasalarınhafif iyimser bir görünüm kaydedeceklerini düşünüyoruz. TCMB’nin dünkü toplantısında alınan kararının TL için olumlu olduğunu görüyoruz. Döviz sepetinde 2,22 seviyesinin zirve olabileceğini ve
TCMB’nin birkaç gün daha yüklü dövizihalesi açmasının bu değerlenmeyi destekleyeceğini düşünüyoruz.

Dün saat 1752'de 1.8565/1.8574 seviyesinde olan dolar/TL bu sabah ilk işlemlerde1.8515/1.8545 seviyesindeydi. Dün aynı saatte 2.2074 seviyesinde olan döviz sepeti ise 2.2030 seviyesinden işlem görüyordu.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler