FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günlük altın analiz

Geçtiğimiz gün ABD’den gelen veriler etkili olurken altın fiyatları tekrardan 1600’ün üzerine çıktı.

Günlük altın analiz

Şeker Yatırım Tarafından Hazırlanan Forex Raporu:

Geçtiğimiz gün ABD’den gelen veriler etkili olurken altın fiyatları tekrardan 1600’ün üzerine çıktı.Buna göre ABD bekleyen konut satışları beklentilerin altında kalarak yıllık bazda yüzde5 artarken aylık bazda ise yüzde0.4 düştü. Konut verisinin beklentilerden kötü çıkması Fed’in tahvil alımına devamedeceği algısını oluştururken altını da yukarı taşıdı.

1591’e kadar gerileyen altın veri açıklamasının daetkisiyle 16 dolarlık bir çıkış sergiledi. Bunun yanı sıra bu hafta içinde Fed bölge başkanlarından tekerteker açıklama gelmeye devam etmektedir. Dün de Fed Boston Başkanı Eric Rosengren bir konuşma yaparken tahvil alımlarına en azından bu yıl sonuna devam edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca ekonomik verilere bağlı olarak alımların artırılıp azaltılabileceğini de dile getirdi. Öte yandan önceki
gün 2 yıl içinde yüzde2 enflasyon hedefini açıklayan Japonya'nın yeni Merkez Bankası Başkanı Kuroda’ya eski BoJ Başkan Yardımcısı Iwata’dan yanıt geldi. Buna göre Iwata yüzde2’lik enflasyon hedefine ulaşmanın mümkün olmadığını belirtti. Tüm bu gelişmeler ile 1596’dan güne başlayan altın 1591-1608 aralığında dalgalanarak 1601 seviyesinden kapandı.

Strateji:
Öğlen saatlerine kadar satış baskısına maruz kalan altın dün belirttiğimiz 1591 desteğini test ettikten sonra yükselişe geçmiştir. ABD bekleyen konut satışları da altını desteklerken yine dün belirttiğimiz 1607 direncine kadar hareket devam etmiştir. Şu sıralar 200 saatlik ortalamasında hareket eden altında bugün için ABD’de açıklanacak olan GSYH ve istihdam talepleri dikkatle takip edilecektir.

Verilerin kötü gelmesi durumunda alımlar görülebilir, bu durumda direnç noktaları olarak sırasıyla1607 ve 1616 noktaları izlenebilir. Aksi yöndeki hareketlerde ise destek noktaları olarak sırasıyla 1601 ve 1596 seviyeleri belirlenebilir.

En Çok Aranan Haberler