FİNANS

İç piyasa ve pariteler

Avrupa’nın faiz kararı öncesinde pozisyon değişikliği yapan hedge fonların hareketleri dolar kurunu 1,55 direncine taşıdı.

İç piyasa ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Avrupa’nın faiz kararı öncesinde pozisyon değişikliği yapan hedge fonların hareketleri dolar kurunu 1,55 direncine taşıdı. Buna bağlı olarak günün genelinde 1,5300-1,5490 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yüzde1 oranında değer kaybetti. Bugün, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı ve sonrasında Trichet’in yapacağı açıklamaların yanı sıra Fed yetkililerinden gelecek olan açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda güçlendiğini gözlemliyoruz. İşlem hacminin güçlenmesine karşın sinyallerin bekle konumda yer almasına bağlı olarak temkinli seyir beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Kısa vadede alımların sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5420 ve 1,5300 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5560 ve 1,5630 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi’nde faizlerin yükseleceğine yönelik beklentilerin piyasada güçlenmesine bağlı olarak paritenin 1,49 direncini aştığını gözlemledik. Fakat, faiz kararı öncesinde yatırımcıların temkinli hareket etmesi nedeniyle paritede sınırlı yükseliş yaşandı. Günün genelinde 1,4775-1,4940 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde0,01 oranında değer kazandı. Bugün, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı ve sonrasında Trichet’in yapacağı açıklamaların yanı sıra Fed yetkililerinden gelecek olan açıklamalar piyasada yakından takip
edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem sinyallerin al olması hem de piyasaya katılımın güçlü olmasına bağlı olarak yükseliş hareketinin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,4760 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4720 ve 1,4760 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,49 ve 1,5010 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere Merkez Bankası faiz kararı öncesinde yatırımcıların temkinli hareket etmesine bağlı olarak paritede sınırlı yükseliş yaşandı. Günün genelinde 1,6453-1,6574 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde0,02 oranında değer kazandı. Bugün, İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararının yanı sıra Fed yetkililerinden gelecek olan açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda
yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması
beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,6430 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,6370 ve 1,6430 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6550 ve 1,6680 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Parite dün 80 seviyesindeki desteğine yaklaştı. Buna bağlı olarak günün genelinde 80,4-81,2 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde0,38 oranında değer kazandı. Bugün, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı ve sonrasında Trichet’in yapacağı açıklamaların yanı sıra Fed yetkililerinden gelecek olan açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda güçlendiği gözlemliyoruz. İşlem hacminin güçlenmesine karşın sinyallerin karışık konumda olmasına bağlı olarak temkinli seyir beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Aşağı yönlü seyir beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 80,2 ve 79,5 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 81 ve 81,5 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler