FİNANS

Teknik analiz

Uzun bir sürenin ardından alım sinyali veren orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix’in ise birkaç gündür devam eden yatay görünümleri sürmektedir.

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Cuma gününe satıcılı başlayan piyasada yüzde 1,54 oranındaki değer kaybı ile 52.675 puandan açılış yapan endeks, açılışın hemen ardından gelen tepki alımları ile açılışta oluşan yaklaşık 800 puanlık gap’ini kapadı. Seansın ikinci yarısını ise yine zayıf geçiren endeks, yine de 53 bin seviyesinin üzerinde kapanış yaparken, ikinci seansa belirgin alıcılı bir başlangıç yaptı. İlk seansta olduğu gibi ikinci seansı da dalgalı bir seyirle geçiren endeks en yüksek 53.986 puanı test etmesinin ardından günü yüzde0,63 oranındaki primle 53.835 puandan tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere geçen haftanın ilk yarısını 55.000 seviyesini aşma çabası içinde nispeten temkinli geçiren endeksin, haftanın son iki günü satış baskısının altında kalması teknik olarak görünümü olumsuz etkilese de hala ikili dip formasyonunun geçerli olduğu söylenebilir.

Perşembe ve Cuma günü günlük hareket bandının ortalama 1800 puan aralığına yükselmesine ek olarak işlem hacminde de yaşanan artış eğilimi her ne kadar birer risk unsuru olsa da, Cuma günü ikinci seansta yaşanan toparlanma çabaları ve gün içi en yüksek değere yakın gerçekleşen kapanış formasyonun devamına ilişkin görüşümüzü onaylamaktadır.

Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde CCI’ın aşırı alım bölgesine giremeden yönünü aşağıya doğru çevirdiği, Williams’R’ın ise Cuma günü ikinci seansta yaşanan yükselişe tepki vererek yeniden yükselişe geçtiği görülmektedir. Trendin devamı ve güç kazanması açısından takip ettiğimiz Momentum’un ise 12 Ekim’den bu yana ilk defa 100 referans çizgisinin üzerine çıkarak alım sinyali vermesi ise önemli ve dikkat çekicidir.

Uzun bir sürenin ardından alım sinyali veren orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix’in ise birkaç gündür devam eden yatay görünümleri sürmektedir. Kapanış olarak 9 ve 21 günlük hareketli ortalamalarının altında bulunan endeksin 54.200 seviyesini aşması bu açıdan önemlidir. Bu seviyesin üzerine yapılacak ataklar 50 günlük ortalamanın bulunduğu 55.500 seviyesini hedef konumuna getirecektir.

Endeksin 55.500 seviyesini aşmakta zorlanması, alçalan kanal formasyonunun kısa vadede yukarı doğru kırılma olasılığını azaltacaktır. Bu açıdan bu hafta yaşanacak seyrin ve işlem hacminin trendin devamı açısından belirleyici olacağına dair görüşümüzü korumakta olup, Bollinger Band’ın hala geniş konumunu sürdürmesinin ve 50 günlük ortalamanın trendinin hala aşağı yönlü olmasının da bu açıdan birer risk unsuru olmaya devam ettiğini belirtmek isteriz.

Mevcut ortamda 55.500 seviyesi aşılmadan ve 21 günlük ortalamanın 50 günlük ortalamayı yukarıya doğru kestiği teyit edilmeden orta ve uzun vadeli yeni pozisyon açılmasını riskli bulmakla birlikte, hisse bazlı hareketlerden yararlanmak adına kısa vadeli yeni pozisyonlar takip edilebilir. Ayrıca yukarıda bahsettiğimiz risklere bağlı olarak da zaman zaman yaşanabilecek kar realizasyonlarında mevcut pozisyonlar için VOB’da korunma amaçlı işlemler yapılabileceğini hatırlatmak isteriz.

Endeks için kısa vadede 53.600-53.000-52.500-51.400-50.500 seviyeleri destek, 54.200-55.000-55.500-56.200 direnç konumundadır. Dolar bazında ise yanda görüldüğü üzere dün 2.apan endeksin 3.00 cent direncini aşmakta zorlandığı söylenebilir. Endeks için 2.84-2.78-2.60 cent destek, 3.00-3.12-3.16-3.24 cent ise direnç konumundadır.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler