FİNANS

Teknik analiz

Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde CCI’ın azalan eğim sonrasında yataya döndüğü, William’s R’ın ise aşırı alım bölgesinin hemen altında aşağı yönlü hareket ettiği görülmektedir.

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Dün güne yatay bir başlangıç yapan piyasada 55 puanlık bir primle 62.717 seviyesinden açılış yapan endeks açılışın ardından en yüksek 63.019 puanı test etti. Seansın ikinci yarısında ise satış baskısının etkisinde kalan endeks 62.428 puana kadar geriledikten sonra ilk seansı 59 puanlık bir düşüşle 62.603 seviyesinden tamamladı.

İkinci seansa ise hafif alıcılı başlayan piyasada seans içinde zaman zaman yaşanan ataklara rağmen 62.850’nin üzerine çıkamayan endeks kapanışa yaşın yaşanan kar satışları ile günü %0,02 oranındaki değer artışı ile 62.675 seviyesinden tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere geçen haftanın ilk yarısında orta vadeli çanak formasyonunun boyun çizgisini test eden endeksin haftanın ikinci yarısını ise hafif bir satış baskısı ile geçirdiği görülmektedir. Yaşanan bu baskıya karşın 9 günlük hareketli ortalamasının üzerinde tutunmayı başaran endeksin trendinin zayıflamasıyla birlikte işlem hacminde de yaşanan azalış, bunu bir düzeltme olarak yorumlamamıza neden olmaktadır. Çanak formasyonlarında çok sık görülen kulp oluşumunun ise gerçekleşip gerçekleşmeyeceği birkaç günlük süre içinde kesinlik kazanacaktır. Böyle bir durumda 21 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 61.400 ve sonrasında da 60.500 önemli destekler konumundadır.

Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde CCI’ın azalan eğim sonrasında yataya döndüğü, William’s R’ın ise aşırı alım bölgesinin hemen altında aşağı yönlü hareket ettiği görülmektedir. Trendin devamı açısından takip ettiğimiz Momentum’un yükseliş trendinde endeks ile uyumsuzluk göstererek yatay bir kanalda hareket etmesinin ardından geçen hafta başında düşüş hareketini belirginleştirmesi riski artırıcı bir unsur olmuştur. Dün piyasadaki 600 puanlık sıkışık hareket sonrasında Momentum’un yeniden aşağı yönlü bir seyir izlemesi de bu açıdan önemlidir. Diğer taraftan orta vadeli teknik göstergelerden MACD’nin tetik çizgisini aşağıya doğru keserek satım sinyali vermesi ve Trix’in de yönünü aşağıya doğru çevirmesi trendin yorgunluk sinyalleri verdiğine ilişkin görüşümüzü teyit etmektedir.

Haziran ayı başından bu yana 9 günlük hareketli ortalamasını destek alarak yükselen bir kanal içinde seyreden endeksin orta vadeli çanak formasyonunun boyun çizgisi konumundaki 63.500 seviyelerini test etmesinin ardından, tahminlerimiz doğrultusunda bir düzeltme eğilimi içine girdiği görülmektedir. Mevcut durumda kısa vadede yeni pozisyon açılmak istenmesi durumunda yeniden 63 bin seviyesinin üzerine çıkış çabalarının ve işlem hacmindeki artışın takip edilmesi önemli olacaktır. Zaman zaman yaşanması muhtemel düzeltme hareketlerinde ise mevcut pozisyonlar için stop loss konulmasını ve /veya VOB’da korunma amaçlı pozisyon alınmasını tavsiye ederiz. Bu tipte bir düzeltmede 62.000-61.400-61.200 kısa vadeli destekler konumundadır. Dolar bazında ise yukarıdaki grafikte de görülebileceği üzere dün 3.46 cent seviyesinden kapanış yapan endeks için 3.50-3.53-3.57 cent direnç, 3.43-3.40-3.38-3.34 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler