FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teknik analiz

Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde CCI ve William’s R’ın dik bir eğimle aşırı satım bölgesinden çıkarak alım sinyali verdikleri görülmektedir.

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Ne oldu? Cuma gününe alıcılı başlayan piyasada yüzde0,32 oranındaki değer artışı ile 70.149 puandan açılış yapan endeks seansın ilk yarısını zayıf bir seyirle geçirdi. En düşük 69.885 puanı test eden endeks seansın ikinci yarısında toparlanarak seansı 382 puanlık primle 70.308 düzeyinden tamamladı. İkinci seansa da alıcılı bir başlangıç yapan piyasada seans boyunca yükseliş eğilimini koruyan endeks günü yüzde1,54 oranında yükselişle 71.004 düzeyinde kapadı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere orta vadeli formasyon içinde kalmaya devam eden endeksin Cuma günü kanalın altı sınırını test etmesinin ardından tepki alımları ile karşılaştığı görülmektedir. Cuma günkü bültenimizde belirttiğimiz üzere 50 günlük ortalamasına oldukça yakın olan endeksin 69.500-70.000 aralığında destek bulabileceğine dair görüşümüz yaşanan tepki alımlarıyla birlikte onaylanmış oldu. Günlük hareket bandının 1000-1200 puan civarında olduğu piyasada kapanışını gün içi gördüğü en yüksek değere oldukça yakın bir yerden ve 21 günlük hareketli ortalamasının üzerinde gerçekleştiren endeksin tutunma çabası içinde olduğu söylenebilir. Ancak bu çabanın işlem hacmi ile teyit edilmemesi ve kısa süre içinde formasyonunun alt sınırının sık sık test edilmesi zayıf görünümün devam etmesine neden olabilir.

Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde CCI ve William’s R’ın dik bir eğimle aşırı satım bölgesinden çıkarak alım sinyali verdikleri görülmektedir. Ancak trendin devamı açısından takip ettiğimiz Momentum’un ise 100 referans seviyesinin altında ve yatay bir seyir izlemesi piyasanın orta vadeli trendin devamı açısından yeterli güce sahip olmadığına işaret etmektedir. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisinin altında yataya dönerken, Trix satım sinyaline devam etmektedir. Şu anki ortamda teknik göstergelerin karışık seyri dikkate alındığında orta ve uzun yeni pozisyon açılmasının riskli olabileceğini düşünüyoruz. Zaman zaman yaşanabilecek tepki alımlarında ise işlem hacminin yükselişi teyit edip etmediği takip edilmelidir. Bu açıdan 69.500 önemli bir destek konumunda olup, bu seviyenin altına inilmesi daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz üzere 68.800 desteğini aktif hale getirecektir. Satış baskısının sürmesi durumunda ise stop loss konulmasını ve/veya VOB’da korunma amaçlı işlemler yapılmasını tavsiye deriz. Kısa vadede endeks için 70.800-69.500-68.800 destek, 71.800-72.500-73.000 seviyeleri de direnç konumundadır. Dolar bazında ise yanda grafikte de yer aldığı üzere endeksin 3,96 cent düzeyinden kapanışını gerçekleştirdiği görülmektedir. Bir süredir dolar bazında kısa vadeli hareketli ortalamalarının altında kapanış gerçekleştiren endeksin 3,90 cent civarında taban oluşturma çabası içinde olduğu söylenebilir. Endeks için 3,94-3,90-3,87 cent destek, 3,98-4,04 cent direnç konumundadır.

En Çok Aranan Haberler