FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Kısa vadeli teknik göstergelerin aşırısatımda olması nedeniyle kısa vadede tepki alımları oluşabilir.

VOB analiz

Şeker Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Analizi:

Güne negatif başlangıç yapan endeks kontratı günü %0,1’lik yükselişle 101.125 (uzlaşma) seviyesinden kapattı.Fed başkanı Yellen’in hisse senetlerinin yüksekdeğerlemelerde olduğunu açıklaması sonrası global hisse senedi piyasalarında satışlar yaşanırken, BIST satışlara paralel güne düşüşle başladı. Günün ikinci yarısında Yunanistan’a ilişkin olumlu haber akışı ile yurtdışı piyasalarda yaşanan hızlı toparlanmaya ve TL’nin pozitif ayrışarak değer kazanmasıyla endeks kayıplarını geri alarak günü sınırlı yükselişle kapattı. Hızlı yükseliş sonrası düşen petrol fiyatları da BIST’teki toparlanmayı destekledi. Bugün veri gündemi yoğun olacak.

Yurtiçinde sanayiüretimi ve S&P’nin Türkiye’nin kredi notu görünüme ilişkin değerlendirmesi izlenecek. S&P kararının seans kapanışı sonrası gelmesi beklenmektedir. Sanayi üretiminin beklentilerden iyi gelmesi BIST’te bir miktar toparlanmayı sağlayabileceği gibi kötü veri satış baskısını artıracaktır.

Yurtdışında ise ABD’de açıklanacak istihdam verileri en önemli gündem olacak. ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden oldukça düşük (180 bin altında) gelmesi Fed’in yakın zamanda faiz artışına gideceği beklentilerini azaltacağı için yurtiçi piyasalarda risk iştahını artırarak pozitif fiyatlamanın oluşmasını sağlayacaktır. Beklentilere paralel 200-230 bin arasındaki verinin piyasalarda önemli etki yapması beklenmese de Fed faiz artışı endişelerini azaltmayacağı için BIST’te satış baskısının devam etmesine neden olabilir. Verinin beklentilerden oldukça yüksek (230 bin üzeri) gelmesi durumunda ise hem TL’de hem de BIST’te satışların hızlanması beklenir. Petrol
fiyatlarındaki hızlı düşüşün açılışta endeksi pozitif etkilemesi beklenmektedir.

Endeks orta vadeli yükselen trend desteğini aşağı kırdı.Kısa vadede endeks tekrardan 102.500 seviyesiniyükselen hacimle yukarı kırmadıkça ilk etapta 98.500-99.000 aralığına doğru düşüşünü devam ettirmesi beklenir. Kısa vadeli teknik göstergelerden sonra orta vadeli teknik göstergelerin de Sat sinyali oluşturması bu beklentiyi destekliyor.

Kısa vadeli teknik göstergelerin aşırısatımda olması nedeniyle kısa vadede tepki alımları oluşabilir. Kısa vadede 102.000-102.500 aralığına doğru oluşacak yükselişlerin tepki niteliğinde kalmasını ve satış fırsatı oluşturması beklenmektedir. Endeksin güne pozitif başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

Destekler : 100.200 99.500 99.000
Dirençler : 101.400 102.500 103.800

TL / USD En Yakın Vade
Güne hafif yükselişle başlayan dolar kontratı (Mayıs vade)günü %0,28 düşüşle 2,705 (uzlaşma) seviyesinden kapattı. Dolar/TL Dolar endeksindeki (DXY) yükselişe rağmen dün pozitif ayrışarak günü düşüşle kapattı. Bugün ABD’de açıklanacak istihdam verisi sonrası kurlarda oynaklık artabilir. Dolar/TL kontratı 2,68 seviyesi üzerinde
kaldıkça orta vadeli yükseliş trendini koruyacaktır.

Kısavadede Dolar/TL 2,685 seviyelerine doğru düzeltmeeğilimine devam etmesi beklenmektedir. Dolar kontratınıngüne spot kura paralel 2,71 seviyesine yakın hafif yükselişle başlamasını beklemekteyiz.

Destekler : 2,7000 2,6900 2,26850
Dirençler : 2,7260 2,7400 2,7680

En Çok Aranan Haberler