FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Genel seçim sonuçları sonrası siyasi belirsizlik devam ediyor. Yurtiçinde siyasi belirsizlik bir süre daha gündemi belirlemeye devam edecek.

VOB analiz

Şeker Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Analizi:

Güne tepki yükselişi ile başlayan endeks kontratı günü %0,29 yükselişle 95.975 (uzlaşma) seviyesinden kapattı.Endeks sert düşüş sonrası gün içinde döviz kurları ve faizlerdeki gevşemeden aldığı destekle 96.575 seviyesine kadar tepki yükselişi gerçekleştirirken, gün sonuna doğru kazançlarının geri vererek günü sınırlı yükselişle kapattı.

Genel seçim sonuçları sonrası siyasi belirsizlik devam ediyor. Yurtiçinde siyasi belirsizlik bir süre daha gündemi belirlemeye devam edecek. Hükümet kurulana kadar TLvarlıklar üzerindeki negatif baskının devam etmesi beklenir. Bugün yurtiçinde 1.Ç büyüme verileri takip edilecek. Beklentilerden iyi gelecek verinin TL varlıklarda toparlanma çabasını desteklemesi beklenir.

Kötü verinin ise negatif baskıyı artırması beklenir. Yurtdışı piyasalarda Yunanistan kısa vadede ana gündem olmaya devam edecek. Yunanistan’ın kreditörlere sunduğu kurtarmaplanının uzatılması teklifinin kabul edilip, edilmeyeceği
takip edilecek.

Piyasalarda ana etkinin yurtiçi siyasi gelişmelere olmaya devam etmesi beklenmekle birlikte yurtdışından gelecek negatif haber akışının yurtiçi piyasalardaki negatif baskıyı artırması beklenir. ABD tahvil faizlerindeki yükseliş eğiliminin momentum kazanması yurtiçi faizler üzerinde yukarı yönlü baskıyı artırarak yurtiçi piyasalardaki negatif baskıyı artırabilir. Kısa vadede TLvarlıklardaki toparlanmanın tepki olarak ilerlemesi beklenmektedir.

Orta vadeli yükselen trend desteğini de aşağı kıran endeks kısa vadede 98.000 seviyesi altında kaldıkça negatif baskın devam etmesi beklenmektedir. Kısa vadede bu seviyeye kadar oluşacak yükselişler sınırlı teki yükselişi
niteliğinde olacaktır. Kısa vadede endekste 93.300-93.500 aralığı önemli destek aralığı konumundadır. Bu aralığa doğru oluşabilecek düşüşler tepki için alım fırsat oluşturabilir. Orta vadede ise endeksin bu aralığın altına
kayması durumunda bir sonraki hedef aralığı oluşan orta vadeli düşüş kanalı dibi ve aynı zaman 2014 yılındaki önemli dip seviyelerden biri olan 89.000 seviyeleri olacaktır.

Teknik göstergelerin aşırı satım bölgesindeolması nedeniyle 97.500 seviyesine doğru tepki yükselişidenemeleri devam edebilir. Endeksin güne yatay başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

**Destekler : 95.200 94.700 93.500
Dirençler : 96.600 97.400 98.000

TL / USD En Yakın Vade**

Güne düşüşle başlayan dolar kontratı (Haziran Vade)günü %0,37 düşüşle 2,774 (uzlaşma) seviyesindenkapattı. Dolar/TL seçim sonrası siyasi belirsizlikle birliktesert yükseliş sonrası günü sınırlı geri çekilmeyle kapattı.

Kısa vadede 2,75 seviyesi üzerinde kaldıkça yükseliş eğiliminin ara düzeltmelerle devam etmesi beklenir. Bu seviyenin aşağı kırılması durumunda ise aşağı yönlü baskının tekrar artması ve Dolar/TL’nin 2,70 seviyelerine
doğru gevşemeye devam etmesi beklenir. Dolar/TL’nin güne spot kura paralel düşüşle 2,76 seviyesi üzerinde başlamasını beklemekteyiz.
Destekler : 2,7650 2,7480 2,7140
Dirençler : 2,7850 2,8000 2,8300

En Çok Aranan Haberler