FİNANS

VOB analiz

Yılın son gününde iyi haberlere odaklanmayı seçtik, bunu yapmamızdaki amaç yılın son işlem gününde gerginlikten uzaklaşıp rahatlamaktı.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

Yılın son gününde iyi haberlere odaklanmayı seçtik, bunu yapmamızdaki amaç yılın son işlem gününde gerginlikten uzaklaşıp rahatlamaktı. Bu yüzden yazımızdaki haberlerin tamamının devamı var ve pek de olumlu değiller ama biz sizlere sadece olumlu taraflarını sunacağız.

Çin’den başlayalım Çin'de imalat Aralık'ta beklenmedik şekilde son 19 ayın en hızlı büyümesini kaydederek, dünyanın en büyük 2. ekonomisindeki toparlanmanın hız kazandığına yönelik iyimserliği artırmasına yardımcı olurken, Merkez Bankası (PBOC)'da , finansal sistemdeki risklerin kontrolüne odaklanacağını ve krediler ve hisse senedi ve tahvil ihaleleri fonlarının göstergesi olan toplam finansmanda "istikrarlı ve uygun" büyüme sağlamaya çalışacaklarını açıkladı.

Biraz Avrupa ve tabii ki Merkel “Aldığımız reform kararları etkisini göstermeye başladı. Ancak yine de çok sabır göstermeye ihtiyacımız var” diyordu yeni yıl mesajında.

Dünyanın sıkıntısı mali uçurum görüşmelerinde ise Obama, "Herşey başarısız olsa bile, yeni Kongre 3 Ocak'ta toplandığında, ilk kanun tasarısı, orta sınıf ailelerin vergilerini düşürmek olacak, Öyle ya da böyle bunun üstesinden geleceğiz, açıklamasıyla bugünkü görüşmelere başarısız olsa bile 3 Ocak var dedi.

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler