FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Endeks30 kontratta geçtiğimiz hafta genelde satıcılı bir seyir izledik ancak Cuma günü kapanışa doğru hem İMKB, hem VOB’da artan tepki ile kontrat %1.70 yükselerek 100.150’den kapandı.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

Küresel piyasalarda geçtiğimiz hafta FED toplantısında tahvil alımlarına devam kararı ve açıklanan tarım dışı istihdam verisi sonrası bu beklentinin desteklenmesi ile oluşan olumlu hava, Çin ve Avrupa’dan toparlanma sinyali veren PMI verileri sayesinde olumlu geçmişti.

ABD’de borç tavanı müzakereleri için çabanın artırıldığını haber akışında izliyoruz, Çin’de ise Ocak ayı imalat dışı PMI verisi, hizmet sektöründe genişlemenin hızlanarak devam ettiğini gösterdi.

Bu ortamada Avrupa borsalarının güne yükselişle başlamasını beklemekteyiz, EURUSD’ nin 1,36 seviyesi üzerinde güçlü duruşu da bu görüşü desteklemekte ancak İspanya ve İtalya bankalarının durumu ülke endekslerini baskılamaya devam ederken, yolsuzluk skandalının gündemi meşgul ettiği İspanya’da başbakana desteğin ciddi oranda gerilemiş olması da İspanya borsasında geçen hafta görülen negatif ayrışmanın devam etmesi olasılığını artıryor.

Veri akışında Euro bölgesinde TÜFE ve ABD’de fabrika siparişleri datalarını takip ediyor olacağız.Yurtiçine baktığımızda ise Ocak ayı TÜFE ve ÜFE verileri açıklanacak, TCMB Başkanı Başçı, sigara zammı nedeni ile Ocak ayı enflasyonunda yükseliş olabileceği uyarısında bulunmuştu, bu nedenle yükselişin çok olumsuz fiyatlanmasını beklememekteyiz.

Endeks30 kontratta geçtiğimiz hafta genelde satıcılı bir seyir izledik ancak Cuma günü kapanışa doğru hem İMKB, hem VOB’da artan tepki ile kontrat %1.70 yükselerek 100.150’den kapandı.

Güne tepkinin devamı ile yükselişle başlamasını beklediğimiz kontrat için 97,800 ve 97,250 seviyeleri hala destek konumunda…100,000 seviyesi üzerinde tutunulmaya devam edildikçe de hedeflenecek ilk seviyeler 100,800 ve 100 günlük hareketli ortalama olan 101,400 olacaktır.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler