FİNANS

VOB analiz

Haziran vadeli endeks 30 kontrat günü yüzde3,14 düşüşle 107,325 puandan tamamladı.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

Avrupa iki günlük yükselişin ardından dün bir miktar konsolidasyona yönelirken OECD’nin Euro bölgesinin daralma tahminini yüzde0,6 olarak duyurması ile satış baskısının artması sonucu, ABD ise OECD’nin küresel büyüme tahminin düşürmenin yanı sıra parasal genişlemenin kesilmesinin risklerine dair uyarısı ve FED’in tahvil alım hızını düşüreceği endişesi ile günü değer kaybı ile tamamladı.

Asya’da satıcılı seyir…Yende değer kazancının sürmesi,BOJ başkanı’nda gelen tahvili faizin düşürmeye çabalanacağı açıklamaları endişeleri artırırken dün Avrupa ve ABD’deki olumsuz havanın da etkisi ile Nikkei’de değer kaybı yüzde5’i aştı.

Yurtiçinde ise dün hem KMH düzenlemesi sonrası bankalarda devam eden satış, hem teknik olarak önemli desteklerin kırılması hem de yurtdışında da havanın olumsuz olması ile konsolidasyonun hızlandığını gördük. Haziran vadeli endeks 30 kontrat günü yüzde3,14 düşüşle 107,325 puandan tamamladı.

100,500’ün en önemli destek olduğunu söylemiştik, bu seviyenin kırılması da satışları hızlandırdı, ayrıca dün gösterge tahvil faizinin de yüzde5,50 direncini kırdığını ve DolarTL’nin de 1,87’nin üzerini test ettiğini gördük. 107,200/106,000/104,800 sıradaki destekler, 106,000 seviyelerinin görülmesi halinde buradan tepki alımlarının gelmeye başlamasını bekliyoruz.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler