FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ALIMLARA DEVAM ETMEK İÇİN BEKLEYİN. DAHA DA ALTTAN ALABİLİRİZ!

Dün nakit pozisyonlarınızın % 50 oranında alıma yönelmesini önermiştik. Ek alımlara devam etmk için bekleyin. Yurt dışı piyasalar çok karışık. Olası belirttiğimiz destekler dayanmazsa, daha altlardan alma ihtimali olabilir.

Dow 10.000'li seviyelerinde tutunamaz da, yeni bir satış dalgası ile karşılaşırsa, 9.700'ler gibi bir dip tekrarı riski gerçekleşebilir. Bu nedenle bu riski bir-iki gün takip etmek doğru olacaktır. En geç önümüzdeki hafta başı , ya olası düşüşte alttan , ya da piyasaların döndüğünü görüp, son alımlarımızı bugünkü seviyelerin daha da üstünden alarak tamamlayabiliriz.
Olası bir 9.700 Dow düşüşü halinde, Dax 5.800, İMKB de 56.500'lere doğru salınabilir. Ama İMKB'nin düşüş için krıter olan destek seviyesi 57.700'ün aşağı kırılması esastır!
ABD'de FED başkanlarından ve ekonomistlerden karışık yorumlar gelmeye devam ediyor. Piyasalar zirveleri zorladığı günlerde, tüm dertler bitti koptuk-kopuyoruz , piyasalar desteklerine inince de, bittik bittiyoruz açıklamaları ayyuka çıkıyor. Hiç bu kadar piyasaların manipüle edildiği bir dönem hatırlamıyorum. Yurt dışından hiçbir veri beklendiği gibi çıkmıyor.

Sonuçta belirtmeliyim ki; Dow için olası 9.700, İMKB için de 56.500'ler sonbaharda başlamasını beklediğim yeni yükseliş trendini bozmaz.Öncesindeki zemin hazırlıkları diye görüşümü aynen koruyorum. Bir kanal içinde hareket etmesini beklediğim piyasalar bu yönde devam ediyor.

Yok ama eğer olası nihai düşüş olarak dile getirdiğim bu seviyeler özellikle dow'da 9.500 aşağı kırılırsa, işte o zaman ikinci dip sanaryosu yazanlar haklı çıkar ve ben de ciddi bir yanılgı yaşamaış olurum!
Dün piyasada söylentisi çıkan İrlanda'nın S&P tarafından notu düşürüldü.
Biliyorsunuz ki geçen ay faizler yükselmeye başlamalı denen piyasalarda, arada geçen zamanda gerçekleşleşenlerle , uzun bir süre daha faizlerin düşük kalması sağlanmış oldu diye düşünüyorum. Ama düşük kalmasına çalışılan faiz nreye kaynak olacak onu hep birlikte göreceğiz!

İMKB 57.700 yakın desteğini ancak, Dow için 9.700'e inen bir düşüş yaşanırsa, kırılır diye düşünüyorum. Ama bu halde dahi, Türkiye de olası bir faiz yükseliş dönemi başlamadığı takdirde, İMKB dış piyasalardan pozitif ayrışmaya devam edecektir.
Dışarıda faizlerin düşük kalmaya devam edecek olması TCMB'nın da elini faiz lobicilerine karşı kuvvetlendiriyor.Benim yıl sonuna doğru faizlerimizin yükselmesinden ziyade, yeniden düşeceği yönündeki beklentim de devam ediyor.

( Bu arada dünkü beklenti yazımda 57.650 kırılırsa yazacağıma, sehven 56.650 diye yazmışım. Düşüşün hızlanması için risk seviyesi 57.650'dir!) .

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler