FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BIRAKALIM DA, ARTIK FED KONUŞSUN !

İki gündür beklentilerimizi yazdık. Artık bugün sözü Fed' e bırakmak lazım diye düşünüyorum ! Dün seçimlerde Demokratların başarılı olması, finansçıların istedikleri sonucun çıkması için bekledikleri bir sonuçtu.

Ben İmkb'deki yaşanan gevşemeyi geçen haftaki düzeltmenin devamı diye düşünüyorum. Ekstra bir trend bozulması düşüncem yok. Dün Garanti'nin satışı ile ilgili rakamlar da , Türkiye'ye olan itibarın ne denli büyük ve krizin dip yaptığı 2009 Mart'tan buyana da bankalar ve Türkiye için anlattıklarımızın da doğru tespitler olduğunu gösteriyor ! Bize düşen ne ? Sadece sakin ve sabırlı olmak. Tabii bir de, her zaman muhakkak kr elde edeceğiz diye beklememek lazım. Bazen de gördüğünüz gibi dış piyasaları doğru tahmin etsek de, iç piyasalar farklılıklar göstrebiliyor .

Önemli olan sürecin devamıdır. Süreç bozulmadığı takdirde, göreceli zararlar geçici kalacaktır.

Yakında Hükümetin yapmayı planladığı geniş kapsaml af, çok ciddi bir kaynak yaratabilir. Varlık affı ile ilgli , üstad Kızılıot Hoca'nın da ısrarla söylediği geriye yönelik de , vargi incelemesi yapılmayacağıa dair bir garanti verilirse, bu sefer bu affa katılımın çok yüksek olması beklenebilir.

Ben seçimlere kadar Hükümetin piyasaları pozitif etkileyecek her imkanı devreye sokmasını bekliyorum. Alınması düşünülen kararlara bakılırsa, piyasalarda bir kriz yaşanmasını ihtimal dahilinde görmüyorum. Olan her negatif hareket geçici kalacaK ve yeni yükselişlerin tabanını oluşturacak düşüncesindeyim.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler