FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BİST'de Düşüş Başladı Mı?

Şimdilik bu soruya evet demek doğru olmaz. Yaşanan satışlar rekor tazeleyen yani en yüksek seviyelerine gelmiş olan endeksin, biten üç aylık bilançolar sonrası yaşadığı şimdilik kısmi bir kar satışıdır. Bu kar satışları 94.000 - 93.500 civarındaki Nisan ayından bu yana başlamış olan yükseliş trendini aşağıya kıracak olursa, o zaman endeks için teknik bir düzeltme sürecine giriyor diyebiliriz.

Hatta bugün 94.968 seviyesini aşağıya kırmadan yeniden alımların geldiği bile görülebilir. Ancak işin sağlıklısı teknik bir düzeltme yaşanmasının aslında çok daha iyi olacağıdır. Çünkü bu şekilde kısmi düzeltmeler ile yeniden alımlar gelirse, bir çok kişi yeni alımlar için cesaret edemeyecek ve mecburen izlemede kalacaktır. Ama yeterli bir düzeltme yaşanacak olursa, o zaman daha cesur yeni alım kararları verilebilir.

Şimdilik yeni rekorlar gördüğümüz bir haftayı tamamlıyoruz. Eğer bugün ya da önümüzdeki hafta 94.000 - 93.500 civarı olan yükseliş trendi aşağıya kırılmazsa, çok gecikmeden yeni rekorları da görebiliriz.

Ben yine de bir süre için ne olursa olsun, en az % 50 nakit pozisyon koruyarak alım-satım kararları vermenin doğru olacağı görüşündeyim. Her türlü yeni alım kararlarınızda bu % 50 nakit emniyetini elden bırakmamanız doğru olabilir. Çünkü belirttiğim Nisan'dan bu yana yaşanan yükseliş trendi desteği aşağıya kırılacak olursa, o zaman daha derin bir düzeltme yaşanır. Bu riskin de güçlü olduğunu bilmenizi ve bu riskin gerçekleşmesi halinde, düşüşten daha az zarar görmeniz ve düşüş sonrası oluşacak alım fırsatlarını kullanmanız için nakit varlıklar önemli olacaktır.

Hepinize iyi bir hafta sonu dilerim

Saygılarımla

Aydın Eroğlu
Stratejist
Finans Yazarı

Twitter: @_Stratejist_

En Çok Aranan Haberler