FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BÜYÜK UFUKLARIN İLK KÜÇÜK HEDEFİ 62.000.PEKİ SONRASI İÇİN ŞART NE?

Bugün çok kısa da olsa,kısa vadeli hedeflerimizin de ötesinde,yaz sonu neler olabileceği ile ilgili birşeyler de demek istiyorum!

Son dönem beklenti yazılarımda belirttiğim içerikler aynen gerçekleşmeye devam ediyor.Biliyorsunuz ki,birçok gerçekleşmeyi piyasaların önünde giderek yazan bir sitemiz olduğu için,yine aynı özelliğimizi korumamız lazım.O zaman,gördüğüm bazı şeylere şimdiden dikkat çekmek istiyorum!

Dün de belittiğim gibi 58.800 seviyesinin üstünde kalmak,yükselişin devam etmesi demektir demiştim.Bu görüşümün üç aylık bir grafik karşılığı beklentisi 62.000 veya onun biraz daha üstü.

Bu hedef rakamı benim başlıkta belirttiğim ''ilk küçük hedeftir''

Bir de Aralık 2007 tarihinden gelen büyük grafiği incelediğimizde,ortaya çıkan başka bir görüntü var ki,teknik olarak ''fincan-kulp''formasyonu diye adlandırabileceğim çok ciddi bir görüntü.Bu grafiğe göre,58.800'ün üstünde kalmaya devam ettikçe,endeksin asıl büyük hedeflerinden ilki 71.000-74.000 civarı olacak diye düşünüyorum!

Ama sakın bu rakamı görünce hemen hoplamayın!Sadece Siz'lere her zaman olduğu gibi bir ön bilgiyi geçmek istedim.Bir çok dediğimizde olduğu gibi,endeks dediğim seviyelerin üstünde durmaya devam ettikçe,piyasalarda dediğim hedeflerin dile getirilmeye başladığına şahit olacağız!

Bunun olması için,Avrupa'nın başta olmak üzere,ABD'nin başta finansal şirketlerin artık sorun yaratmayacağının kesinleşmeye başlaması ve bunun da ülke tüketimlerini arttırmaya başlatması lazım!

AMA ÖNCESİNDE DAHA BİRÇOK DÜŞÜŞE ŞAHİT OLACAĞIZ! Bu bahsettiğim seviyeye direkt düşmeden gideceğimizi kimse ummasın!Öncesinde bu ay içinde birçok defa yaşadığımız gibi türlü sebeplerden realizeler ve düşüşler yaşayacağız.

İLK GÜNCEL KRITER AVRUPA STRES TESTİ SONUÇLARI! Bugün saat 19:00 gibi açıklanması beklenen Avrupa bankalarının stres testi sonuçları yakın ve uzak vadeli hedeflerin gerçekleşmesi için çok önemli!Eğer bu sonuçlar,bana göre sipariş(!) sonuçlar olsa bile iyi çıkarsa,ilk yakın hedef olan 62.000'li seviyeleri göreceğiz ve devamında da realizeler gelecek diye düşünüyorum.Ama sonra,kesinti olmadan düşüş fazlaya kaçmadan 58.800'ün altına inmeden kısmı yüseliş-düşüşlerle bir yatay kanal kapsamında bir müddet devam edip,yaz sonu dediğim büyük hedefe yönelebileceğiz.

EĞER STRES TESTİ KÖTÜ ÇIKARSA! Stres testinin toptan kötü çıkmas hali beklentilerimin dışında.Ama olursa,büyük ufuklar hedefim başka bahara kalır!Benim beklediğim,sonuçlar nispeten iyi çıksa da,bazı ülkeler için olumsuz sinyallere dikkatler çekilebilecek sonuçlar gelebilir.Mesela İspanya-Portekiz ve Yunanistan gibi ülkelerde,normalde(!)bu yönde sinyaller gelmesi lazım.Eğer böyle olursa,işte o zaman 62.000 gibi bir zirveyi de görmeden realize satışları görebiliriz.

OLASI SATIŞLARDA 58.800 ÖNEMLİ DESTEK!
Bu seviye aşağı kırılmadığı müddetçe,düşüşlerde çok korkmamıza gerek yok.Ama bu desteği aşağı kırarsak,o zaman bir daha bu seviyenin üstüne çıkmamız birkaç ay alabilir.

BENİM BEKLENTİM;birkaç Avrupa ülkesinde,birkaç küçük ve orta ölçekli bankalarda riskli sonuçlar açıklansa bile,bunun sonucunun ana fotoğraftaki beklentileri bozmayacağını düşünüyorum.

İMKB ve Türkiye aylardır ısrarla belirttiğim gibi,her geçen(Özellikle yaz sonundan itibaren) süre pozitif ayrışmasına devam edecek.

Bahsettiğim ciddi yükseliş için not arttırımlarının açıklanmasını ve ülkenin Yatırım Yapılabilir Ülkeler grubuna girmesini hedefliyorum.

İMKB'de bahsettiğim şekilde bir yükselişte,yine faiz indirimleri olacağını ve dolayısı ile her faiz indirim sürecinde ilk yükseliş potansiyeline sahip olan sektörün de bankalar olmaya devam edeceğini düşünüyorum!

Ama endeks 62.000'leri ne zaman geçerse,yükselişe diğer sanayi şirketleri de katılmaya başlayacaklardır.

Yalnız tekrar ediyorum!İMKB yakın hedefi civarında hem dünya endekslerinde,hem de İMKB'de kar satışlarına şahit olabiliriz!

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler