FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR!

Dünkü beklenti yazımdaki ''Ben bunları yazarken Dow future hafif bir salınım yapıyor.9.951'i de görüp dönebilir!''cümlesindeki ilk beklenti olan 9.951 seviyesi 9.946 görülerek ''5''puan yanılgı ile gerçekleşmiştir.

Sonrasında açılan Dow da güzel bir dönüş yaptı ve 10.229 kapattı.Bu dönüş hareketleri çok güzel grafikler ortaya çıkarttı.Bu sabah Dow future kısmen bir gevşeme yapıyor ama bunu da,dünkü toparlanma hareketinden sonra gayet normal görmek lazım.Dow future 10.134 seviyelerinin altına kalıcı bir görüntü ile inmediği takdirde,bu eksiye çok da aldırmamak gerekir.

Devamlı söylediğim ve en son da,hafta sonu yazımda değindiğim Türkiye'nin dış piyasalardan pozitif ayrışmasını,dünkü seans esnasında da gayet net gördük.İMKB'den kimse korkmasın.Sadece aradaki düşüş-çıkış düzeltmelerinde öneri ve uyarılarımızdaki zamanlamalar yakalanabildiği takdirde,aradaki karları da almak ve maliyetleri düşürmek ya da karı daha da arttırmak imkanları yakalanabiliyor.

Güzel Seanslar başlayabilir.Dediğim gibi,dow future 10.134'ün altına inmeden yeniden yukarı dönerse,geçen haftaki zirveler yeniden görülebilir.

Tabii bu esnada İMKB de yeniden 58.800 direncini kırmayı deneyecektir.Kırması hlinde de,asıl ciddi bir yükseliş dalgasının başlayabileceği 59.700-800 seviyeleri gündeme gelecektir.Ben bu zirvenin de kırılacağını,bu işin sadece bir zamanlama meselesi olacağını düşünüyorum.Ama bu yaz sonu İMKB çok ciddi endeks seviyelerine doğru yelken açacak diye düşünüyorum!

Bugün için de,gayet güzel ve genele yayılmış bir yükseliş dalgası görebiliriz.

Ayrıca,korkulan ve özellikle yurtdışında bahsedilen ikinci dip korkum hiç yok!Yakında,yutdışında da bu söylemlerin sona erdiğini görürsünüz!

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler