FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÇOK ÖNEMLİ BİR HAFTAYA GİRİYORUZ !

Fed'in toplantıları Salı günü başlayacak ve Çarşamba günü açıklamalar gelecek. Eğer Fed 500 milyar dolar ve üzerinde bir ilk alım ve devamında ilave alımlar açıklarsa, bu piyasalara yeniden hızlı hareketler yaşatabilir.

Benim piyasalar için düşüncelerimi biliyorsunuz. Ben Dow 'un yakında bir yükseliş trendine girmesini bekliyorum. Bunun direnç seviyesi de , bir çok kez belirttiğim 11.250 rakamı. '' SENARYONUN ADI KRİZ '' başlıklı eski strateji yazımı yeniden okumanızı öneriyorum ! Bu yazıdaki varsayımıma göre de , bana göre oyun kurucuların oyundaki son hamlesine yaklaşıyoruz. Bu da , Dow'un yükselmesi !

Düşüncem şu; Ben her halukarda Dow'da çok ciddi bir yükseliş trendi başlamasını bekliyorum. Sadece eğer yeterince dow hissesi toplanmadıysa, bir silkeleme daha yaşatılabilir. Bunu nasıl anlayacağız ? Bence Fed kararları bu sinyali verecek. Eğer Fed'den piyasaları memnun edecek kararlar ilk etapta çıkmazsa, piyasalar yeni bir satış dalgası ile karşılaşacak. Hisseler hızlı değer düşüşleri yaşarlarken , ikinci dip denen seviyeler gerçekten önceki dipler gibi olmasa da, şuankilerin ciddi bir miktar altları görülebilir. Bu esnada birileri hızlı bir şekilde hisse toplamaya devam edecek diye düşünüyorum.

Yok ama eğer Fed şimdiden piysaları paraya boğarsa, bollaşan likidite tüm piyasaları çoşturacak diye düşünüyorum. Ama tabii buradaki asıl hedefim Dow . Gelişmekte olan ülkeler çok önceden ciddi yükselişler yaşadıkları için, bu dönem hedefi onlar değil de , Dow olarak almak istiyorum.

Ama Fed kararlarında çok önemli bir düşüncem var. Biliyorsunuz uzun zamandır dünyada yaşanan karışıklık altının yükselmesine sebep oluyordu. Ülke paralarının değerlerinin düşmesinden korkanlar ve korkutulanlara hedef altın gösteriliyordu. Şimdi son bir hamle ile piyasalara çok ciddi bir likidite verilirse, bunun ciddi bir kısmı yine altına gidecektir diye düşünüyorum. İşte benim düşüncme göre bu da altından Dow hisselerine dönüşün sürecine başlangıç olabilir. Altın Dow paritesine bakılırsa, 2003-2004 yılından beri 1/3 oranı altın lehine tam tersine dönmüş. Şimdi bu görüntünün yeniden yer değiştirmesi sürecinin başlamasını bekliyorum. Dow 11.250 'yi kalıcı şekile aştığı takdirde bu düşüncem kuvvetlenecek.

Kısacası , senaryonun son hamlesinde , Fed piyasalara ne kadar çok para süremeye kalkarsa, altın operasyonu o kadar yakın olacaktır diye düşünüyorum. Verilecek büyük paranın yaraacak olduğu altın seviyeleri son yüksek rakamlar olabilir. Sonrasında uzun vadede altının yatırımcıları için büyük riskler ve zararlar yaratabileceğini düşünüyorum! Petrol varil fiyatının 140 dolara geldiği günlerde, nelerin dendiğini , kimlerin dediğini ve sonrasında da petrol varil fiyatının nerelere düştüğünü heresin iyi hatırlamasını istiyorum.

Olumlu bir açılış ile haftaya başlanmasını bekliyoum. Dow'un 11.250 üstüne çıkması hali , İmkb'yi de pozitif etkileyecektir.

İmkb'nin 70.300-400 ilk direnç seviyeleri olacaktır. Ben olumlu kararların çıkmasını ve ilk etapta bu seviyeleri görebileceğimizi düşünüyorum.

Aynı şekilde VOB için de, 90.000 yeniden görülecektir öngörüsündeyim !

Bugün Kasım'da uygulamaya başlayacak İMKB'e değişikliklerini görebilirsiniz.

Hepinize iyi haftalar dilerim.

Aydın Eroğlu


En Çok Aranan Haberler