FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DOW STRES YARATMAYA DEVAM EDECEK!

Yine verilerin önem kazanacağı bir hafta olacak.

Şuanki görünümüne bakınca, 10.222 'nin altına kalacak olan bir Dow future 10.080, Dow için de 10.100 civarı bir gevşeme daha yaratabilir. Dow futurenin 10.357-10.222 aralığında birkaç günlük bir yatay seyir yapması da beklenebilir . Eğer böyle olursa, suanda da alıma yakın seviyelerde bulunan stochastic seviyeleri gayet iyi alım görüntüleri oluşturur. Verdiğim kısa yatay kanalının üstü pozitif, altı da risk yaratacaktır.

İMKB için de, 57.800'lü rakamların aşağı kırılmaması gayet iyi olur. Aksi takdirde ilave gevşeme yaşarız. Şuanda her yöne gidebilecek bir grafiğimiz var. Açıkçası ben de ne olacağını merak ediyorum. Şuanda bir tahminde bulunmak istemiyorum. Sadece olası kanal aralıklarını verdim.

Japonya'nın büyüme verilerinin kötü gelmesi, herne kadar Çin'i Japonya'nın üstünde 2.ekonomi yapmış olsa da, Çin'in verilerinin de beklentilerin altında kalması, yorumcuların 2. dip korkularının devam etmesine neden oluyor.

Rosenberg gibi ekonomistler de , ABD için de 2.dip riskinin hala mevcut olduğunu söylemeye devam ediyor.

Ama benim düşüncem; bu kadar çok finansal kaynakları seberber etmiş bir batı dünyası, yeni bir krizin olmasına müsade etmeyecektir. Gereken neyse gerekli müdehaleler yine hızla alınacaktır diye düşünüyorum. Tabii bunun doğal yansıması da, faizlerin uzun süre daha düşük kalmasını, aslında bu nedenle de borsaların bahsedilen 2.dip riskini yaşamayacağını düşünüyorum!

Olası bahsettiğim 10.100 seviyeleri tamamen alım imkanları yaratmak için yapılan hareketler olduğu fikrindeyim.Bu nedenle ben düşüşlerde alım taraftarıyım.

Gördüğünüz gibi geçen hafta gelen kötü veriler, bu risk korkularının sona ermesini engelledi. Son dönem Almanya'nın büyüme rakamları beklentilerin oldukça üstünde gelmiş olsa bile, bunun olumlu yansıması şimdilik olmadı. Ama euro'nun değerinin düşmesi ya da düşük kalması Almanya'nın ihracatını çok olumlu etkiliyor.

Neyse, belirsizlik nedeniyle çok da fazla birşey söyleyemediğim için, fazla uzatmaya gerek yok. Hepinize iyi haftalar diliyorum.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler