FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DOW'DA 200 PUANLIK BELİRSİZLİK VAR!

Görüyorsunuz ki,bir-iki gündür belirttiğim endeks için 61.951,vob için 77.750 dirençlerini geçemedik.Aynı şekilde Dow future de 10.665,Dow ise 10.731 olan dirençlerini geçemedi ve düşündüğüm gibi realizeler geldi.

Dow grafiklerine baktığımda özellikle bizim seans esnasında işlem gören dow future de yaklaşık 200 puanlık bir belisizlik var!Grafikte flama diye tabir edilen bir oluşum görüntüsü var.Yaklaşık 200 pualık bir büyüklüğe sahip olan bu oluşumun heüz yönü net değil.Sorun da zaten burada.

10.640'ların üstüne yönünü çevirirse,10.800 seviyeleri,10.538'in altına düşerse de,10.350 civarı bir düşüş riski var.Ben stochasticlerin yüksek seviyelerde bulunmasından ötürü sonucun düşüşle netleşmesini bekliyorum.

İMKB için de,ilk etapta 59.000-58.800 seviyelerine inme riskimiz var.Bu seiyelerin daha da zorlanması 57.700 desteğinin de görülmesine neden olabilir.Bunun vob karşılığı da,ilk etapta 75.000 diyebilirim.(vob tahmini istek üzerine 09.28'te yazıya ilave edilmiştir!)

Zaten benim de beklentim,57.700-61.000 bandında yatay bir seyirle bir-iki ayı geçirip,sonrasında hareketlenerek bu dirençlerin kırılması.

Artık Türkiye'de eskiden gelen birçok alışkanlık kırılmış durumda olduğu için,piyasaları yorumlamak çok da kolay olmuyor.Eskiden şuanda yaşadığımız gibi bir YAŞ(Yüksek Askeri Şura)toplantıları,öncesinde tutuklamalar olsaydı,şuan piyasalar ciddi negatif görüntüler sergilerdi.Ama görüyorsunuz ki,böyle bir gelişme yok.Ama belki de bunun gerilimi bizim daha fazla yükselmemizi engelliyor olabilir.

Bu nedenle tahmin ve yorum yapan bizlerin işleri gerçekten çok zor.Bu nedenle ben son dönem tamamen teknikleri yorumlayarak beklentilerimi oluşturmaya çalışıyorum.

Yakında açıklanmaları iyice hızlanıp,bitecek olan bilançolar sonrasında,bir sakinleşme dönemi yaşayacağız,bu sakinleşme de aşağı yönlü olacak diye öngörüyorum.Bunu yukarı yönlü olarak ne bozar derseniz?Merkez Bankası'nın olası bir faiz indirimi,bu beklentiyi yukarı çevirir.Lakin,böyle bir ihtimal,en yakın bir sonraki ay görülebilecek enflasyon düşüşünün devam ettiği görüntüsü sonrasında olacaksa olur diye düşünüyorum!

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler