FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DOW'DA DİRENÇLER , İMKB 'DE İSE YİNE BEKLENTİLER HAKİM OLUYOR !

Uzun zamandır Dow için dikkat çektiğimiz 11.200-50 direnç seviyesi satışların görüldüğü yer oldu.Dow için bu direncin geçilip - geçilmemesi tüm piyasalar için önemli bir vizyon değişikliği olabilir. Şimdilik kırmadı, realize riskine dikkat ederek takip etmemiz lazım.

İMKB için de , yaşanan iki günlük realize sonrasında yine yükseliş yaşansa da, 70.500-800 önemli bir direnç görüntüsü verdi. Şimdilik üstünde dikkat çektiğim 74.000 endeks seviyeleri için , bu direncin kırılmasını beklememiz lazım gibi gözüküyor.

Ancak hemen diyebilirim ki, iki önemli beklenti ortaya çıktı ! Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz , enflasyon konusunda cidd düşüşlerin olduğunun görüleceğini söylemiş . Bu bizim için , gerçekleşmesi halinde beklentimiz olan haftalık faizlerin düşme sürecini başlatmaya krıter olması açışından çok önemli. Yine Durmuş Yılmaz'ın söylediği ikinci bir konu da var ki, bizim de ısrarlar yazılarımızda olacağına dikkat çektiğimiz bir konu ! Sayın Yılmaz iki önemli raiting kurumunun Ankara'da Hazine ve Merkez Bankası yetkilileriyle temaslar yapmaya başladığını ifade etti. Piyasalarda bu kurumlardan birisinin Moody's olduğu söyleniyor. Geçen hafta açıklanan orta vadeli program sonrası Türkiye'nin bir not arttırımı dönemi yaşaması beklentilerim dahilinde. İşte tüm bunlar , belki de Dow 11.250 direncini henüz geçmediği halde bile , Türkiye' nin pozitif ayrışmasına neden olabilecek bir sürece etki edebilir.

Hem enflasyon, hem de not arttırımı ihtimali , bankaların olası gevşemelerine destekler yaratacak ve yeni yükselişlerine de ivme kazandıracak beklentiler olacaktır diye düşünüyorum !

Ben Türkiye ve endeks üzerindeki pozitif beklentilerimi koruyorum. Ancak geçen hafta da gördüğümüz gibi, dirençleri yine de göz ardı etmemek gerekebiliyor.

Temkinli bir takip ile olası gelişmeleri kollamaya ve doğru hamlelerle bu gelişmelerin yansımalarından yararlanmaya çalışmalıyız.

İyi haftalar dilerim.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler