FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ENDEKS DEĞİL HİSSE BAZLI DÜŞÜNMEK LAZIM !

Bu endeks seviyelerinden sonra, düzeltmeler her zaman yaşanabilir. Realizeler seans içinde yaşanabileceği gibi, birkaç günlük eksi düşüşleriyle de olabilir.

İlginin ve para girişinin büyük olduğunu gördüğümüz için, endeks bazında değil de, hisse bazlı düşünmek bugünler için çok daha doğru olabilir.

Hisseleriniz hedeflere geldikçe vermeli , yeni öneriler gelmediği takdirde, nakit vaziyette öneri takip etmek doğru olacaktır diye düşünüyorum.

Yazılarımdan da gördüğünüz gibi, Türkiye'ye olan ilginin devamının uzun süreceği kanaatindeyim.

Ancak hızlı ve düzeltme yapmadan olan yükselişler ne kadar sürekli ve yüksek olursa, düzeltme olduğu zaman da, o kadar büyük olabilir. Bu nedenle stoplosslara düşüşlerde uymak, büyük zararlara girmenizi engellemek için önemli bir uygulama olacaktır. Gerekirse, stoploss sonrası belli bir seviyede düşüş durduğu görülürse, aynı hisse yine önerilebilir.

Yatırımcılar çabuk unutma alışkanlıklarına sahiptir. Hele yeni ve yükselişlerle başlayanlar , hep yükseleceğini varsayarlar. Bu nedenle de tedbirler elden bırakılır. Bir düzeltme halinde tedbirsiz olmak, karlarınızın erimesine veya zarara girmenize neden olur. Oysa ki, tedbirli yatırımcılık, olası düzeltmelerde elinizde nakit bulunduğu için, yeni avantajlı maliyetler ile yeni alım imkanları bulmanıza ve karlarınızı arttırmanıza imkan yaratır.

NOT: Yazı seans öncesi aşağıdaki sitemde yayına konmuştur. Kişisel sitem dışındaki verilerim gecikmelidir !

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler