FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

GÖRÜNEN O Kİ,BANKALAR İMKB'YE DİRENCİ YENİDEN GÖSTERTECEK!

İşte para piyasaları böyle ilginç bir dünyadır!Üç gün evvel,piyasalar düşüş trendine girdi diyenler,üç gün sonra yeniden yükseliş hikayeleri yazmaya başlayabilirler!Önemli olan okuyanların,yorumcuları gerçek stratejist ve rüzgar yönüne göre konuşanlar olarak ayırmasını bilmesidir!

Maalesef yatırımcılar da,bu yorum farklılıkları nedeniyle panik havasına katılıp ciddi zararlar görebiliyorlar.Lütfen istikrarlı ve olayları sonradan değil,önceden yorumlayanları takip ediniz.

Neyse,biz işimize bakalım.
Özellikle ana banka hisselerini incelediğimde,endeksin bankalar desteği ile yeniden bu yıl için görmüş oluğu en yüksek seviyeleri göreceği gibi bir izlenim ediniyorum.Özellikle de,ana banka hisseleri diye de diğer küçüklerden ayırmak istiyorum.Belki küçükler de harekete katılabilir ama büyük bankaların açılış ile birlikte hızlı hareketlerini görebiliriz.

Endeks 57.600'ün altına sarkmadığı takdirde(ki bugün için burayı da görmesini beklemiyorum!),58.044 seviyesi geçildiği anda,59.500 dirençlerine doğru yükseliş bekliyorum.

Bu direnç seviyelerine yaklaştıkça satış yapmak ve endeksin direnci kırıp-kırmayacağını görüp,ona göre yeni pozisyon belirlemek doğru olacaktır.

DOw future da 10.920 de bollinger direnci var.Orası geçilmeyip,kısmen realize oluşabilir.Ama geçilirse,future 11.180'lere çıkış yaşar.Ancak özellikle yeniden belirtiyorum ki,10.920 seviyeleri dow future için direnç.Kırmadan yukarıyı hedeflemek doğru olmaz!Oradaki hareket bizi de etkileyecektir

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler