FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

GRAFİKLERİN RİSKİ SÜRÜYOR. DÜZELTME DEVAM EDECEK GİBİ !

Referandum sonrası yaşadığımız hızlı yükselişler yerini yurtdışının da karışık olması nedeni ile ciddi düzeltmelere bırakmış gözüküyor.

Dow için 10.940 , Dax için , 6.670 , İmkb için, 65.000 ve vob için de 83.000 seviyeleri ilk ciddi destek seviyeleri olarak görülecek gibi duruyor. Endeks yaklaşık 4-5.000 bin puanlık yatay kanalını aşağı doğru kırıyor gözüküyor. Sanırım satışların boyutu daha da büyüyecek.

Bu birkaç ay evvel olası gördüğümüz ama , sonrasında yükseliş sarhoşluğu ile göz ardı ettiğimiz bir düzeltme hareketi nihayetinde başlamış gözüküyor. Faiz ve dövizde tam tersi yüksek boyutlu bir hareket yaşanmadığı için, düzeltme olduğu yönünde bir tereddütüm yok.Ama biraz stres ve hissede olanlar için,zarar yaratacak bir düzeltme olacak gibi duruyor.

Nakit olarak beklemek en doğru hareket sanırım. Hiçbir şeyin alım fırsatını kaçırırmıyım diye düşünmeyin . Piyasa alıcılarını görmeye başladığı zaman, alırsınız.Anlaşılan o ki, bayrama nakit girip , nakitte kalmak çok doğru bir kararmış. Tabii yapabilene !

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler