FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İLK CİDDİ REALİZEYİ YAŞADIK !

Fed'den gelen olası tahvil alımı ile ilgili karışık açıklamlar Dow'da da kafaları karıştırdı ve satışları getirdi. Ancak 11.024 olan bollinger desteiğinden destek bulup, 100 puanlık bir destek toparlanması yaşandı.

Önümüzdeki hafta Fed tahvil geri alımı ile ilgili açıklamalarını yapcak. Bu açıklamaların seyri piyasaların da yönünü belirleyecek. Eğer 500 milyar dolar ve üzerinde alım programı açıklanırsa, bu Dow için alımların önünü açabilir. Yok ama oldukça düşük rakamlarla beklentilerin altında kalan bir tutar açıklanırsa, tüm borsalr bu işten nasibini alır. Devamında alım tutarı yeniden arttırılır ama bu arada ortalıkta ciddi düşüşler ve düşte satanların hisselerinin toplanması senaryosu yaşanır.

İmkb 'de de ilk ciddi realizeyi dün yaşadık. Referandum öncesinden beri yaşanan düzeltmesiz yükseliş , ilk ciddi satılşlarını dün yaşattı.

Bugün bir tepki gelebilir ama yine de dikkatli olmak lazım. Dün 68.600 civarındaki bollinger desteğinde kapattık. Açılışta , dowun daetkisi ile bir miktar tepki toparlanması yaşanabilir. Ama tam alımları görmden dikkatli olmakta fayda var. Dünkü satışlarda M.Mobius'un beklediği düzeltme açıklması da etkili oldu.

68.600 desteğinin altına salınmamız 67.300 leri yaşatabilir.Ama dediğim gibi açılışta alım desteği bekliyorum. Önemli olan sonrası ne olacak.

Kusura bakmayın, bir-iki gündür yeni siteye geçiş sıkıntılarımız sitemize yansıyor. Bugün de ,geceden beri yaağan yağmur nedeniyle, on dakika evvel ekranımı açabildim.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler