FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İŞTE GELDİM. EVET NEREDE KALMIŞTIK ?

Değerli Dostlar,
Gördüğünüz gibi hayat devam ediyor. Yine aranızdayım. Aranızda olamayabileceğimi bildirdiğim yazımın sonunda, gelebilecek tüm başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinizi okuyup, aşırı mesaj yoğunluğu ile kimseyi sıkmamak için yayınlamayacağımı ve sileceğimi bildirmiştim. Ama yollanan mesajlarınızı tek tek okuduğumu biliniz.

Uzun zamandır beni takip ettiği halde, gereksiz yoğunluk yaratmamak için şimdiye dek hiç yazmamış ve soru sormamış dostlarımız bile, '' bu zor anınınızda yanınızda olduğumuzu bilmenizi istediğimiz için ilk defa size yazıyorum'' diye mesaj yollamak istediler.

Tüm mesaj yollamış arkadaşlarıma şükranlarımı iletiyorum. Hepiniz sağolun. Yaşam nasıl hayatın bir gerçeği ise, ölüm ve hastalık da aynı gerçeklerindendir. Ama sonuçta hayat hep devam eder.

İki gündür piyasanın biraz uzağında kaldığım için, öncelikle biraz izlemeyi ve adapte olmayı düşünüyorum. Yazılarım ve önerilerim en kısa zamanda görülmeye başlayacaktır.

Ama arada hep yaptığım bir uyarıyı yenilemek istiyorum ! Realizeler borsanın hareket yönlerinden biridir. Siz'ler uzun zamandır hep yükseliş piyasasına ve onun hareketleirine alıştığınız için, bakıyorum , realizelerde elinizdeki hisseyi satmayı istemiyorsunuz. Hele bir de hedefine biraz mesafesi varsa, o zaman hiç satamıyorsunuz. Bu davranış şekli yanlıştır. Hisse illahaki hedef fiyatta satılmaz. Özellikle piyasalar durur ve gevşemeye başlarsa, her yerden satılabilir. Bu davranış şeklini kendinizde bir anlayış olarak yerleştirmezseniz , düşüş trendlerine yakalandığınızda büyük zararlara uğrarsınız.

Neyse , daha yanlış gördüğüm bir çok davranış şekli var. Süreç esnasında bunlarla ilgili tecrübelerimin bendeki bilgilendirmelerini hep yapacağım.

Bu arada, bu düşüş de bana göre bir düzeltme. Hem de olması gayet iyi olan bir düzeltme. NOT: sitemde Salı günü gündüz bir arkadaşımın cenazesine katılmak için şehir dışına gideceğimi, dönünce de, bir başka arkadaşımın ameliyat sonrası refakatçılığını yapmak için hastahanede kalacağımı yazmıştım.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler