FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KISA HAFTA YENİ REKORLARA SAHNE OLABİLİR!

Biliyorsunuz teknik analize çok önem veririm. Mümkün olduğunca , gördüğüm grafikleri yorumlamaya çaba sarfedip, duyum ve yazılanları çok dikkate almamaya çalışıyorum.

Çünkü açıklamlardan kime ve neye inanacağımızı bulmak çok zor. Biliyorsunuz ünlü futbolcu Robinho'yu önce Beşiktaş alıyordu, sonra Fener bastı parayı işi bitirdi dendi. Baktık Robinho ülkesine geliş-gidişlerde uçak bileti değil, uçağın kendisine özel olmasını yani özel jet istemiş. Aziz başkan da '' yok artık '' demiş. Bunun üzerine yeniden Beşiktaş anlaşacak dendi. Hatta olacak forma satışları için de, borsada hissesi bile uçtu. Sonuç ? Habelerin aslı gelmedi.

Ya şimdi futbol ile , ekonomi- siyasetin ne alakası var diyeceksiniz! Yanılmıyorsam geçen hafta başında , ABD hükümetinden yeni bir ekonomik paket yok, buna gerek de yok açıklaması geldi. Ama Cuma Türkiye saati ile 17:00 civarında başkan Obama, verilerin çok da iyi gitmediğini, önümüzdeki hafta yeni ekonomik paketi açıklayacağını söyledi ! Yani bizim başkanlara ya da ekiplerine kızmayalım , bakın onların da başkanları ve ekipleri aynı durumda:)

Şimdi biz de, kalkıp açıklamalara ve yazılanlara göre yön tayin etmeye kalkarsak çıkışı bulunmayan bir labirentte bir oraya bir buraya koşuşturup dururuz.
İşte bu nedenle de ben, niyetleri gösteren teknik analize çok önem veriyorum.

Bakın en son ne dedim? '' Dow'un 10.299'u geçmeyip, biraz gevşemesini düşünüyorum, Yok eğer geçerse , aynı hızla 10.500'e gider gibi görünüyor. Bu da biraz fazla hızlı olur '' !

Ne oldu peki? Teknikler tuttu , düşünce hikaye oldu:)

Şimdi herkesin aklındaki soru aynı. Referandum sonrası ralli olur mu?
Bana gelen sorularda da aynı şeyi söylüyorum . Peki öncesinde ne olur , önce onu bilmek lazım!
Eğer öncesinde, 61.000 seviyelerinin üstünde çok yükselmediysek ve referandum sonucu % 60'larda bir '' Evet '' çıkarsa, sonrasında bir alım dalgası gelir. 62.000 kırılır ve üstü zorlanabilir. Eğer bu esnada Dow 10.500'ü geçmediyse, İmkb 'de 62.000 'lerde sınırlı kalır. Yok ama Dow 11.000 seviyesini zorlamaya kalkarsa, o zaman İmkb de, benim çok önem verdiğim 62.000 seviyesini kırabilir. Yeni rekorları görürüz.

Ama öncesinde 62.000 kırılır da, üstleri zorlanırsa, işte bu durumda , referandum sonucu düşündüğüm gibi bir sonuç da olsa, gelen alımlar satışlarla karşılanır ve ciddi bir realize yaşanabilir.

Ben yükselişin referandum öncesindeki 2,5 gün içinde olma ihtimalini düşünüyorum.

Son senaryo gerçekleşirse, bayram sonrası alım gördüğümüzde , aynı yönde değil, realizeyi nereden yapalım yönünde düşünüyor olmak daha doğru olabilir diyorum!
Peki ya , '' Hayır '' çıkarsa?
Bu sonucu beklemediğimi hep söylüyorum. Ama gerçekleşirse, o zaman kısa bir şok satış yaşanır. Ancak sonrasında dış piyasaların pozitif duruşları bizi de, sakinleştirir. Ama asıl bu durumda, seçim dönemi olabilecekler , yabancılar tarafından şimiden hesaplanmaya başlayabilir.

İşte o zaman , bizim de yeni senaryonun kurgularını hesaplamaya başlamamız gerekir.

NOT: Sanırım Pazartesi ABD piyasaları da kapalı olacak. Bu bilgim doğru ise, Pazartesi sabahı yeni bir beklenti yazısı yazmayabilirim!

Al-Sat önerilerim için sitemdeki önenir bölümüne bakınız!

Aydın Eroğlu

info@borsaanallizci.com

En Çok Aranan Haberler