FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MAĞDUR EDEBİYATI YAPABİLİR MİYİM?

Hafta başından beri aksilikler peşimde!Biliyorsunuz,hafta başı serverımın bulunduğu yazılımcı şirketin bulunduğu bölgede telekomun alt yapı çalışması nedeni ile sitemin admin(yönetici) paneline bağlanamamıştım.Dün dişçimde dişimin süprizi nedeni ile ikinci seansın çoğunu kaçırdım.Bugünkü sorunumu da anlatayım;

Sabah ofise geldim,internet bağlantıları yok(genelde sabah 08'00'de ekran başında olurum).09:00'a kadar düzelmeyince,sebebini sorduk.Aynı telekom çalışması bu sefer de bizim bölgemize gelmiş.4-5 saat sürebilir dediler.

Cep telefonumda bu duumlar için internet paketi var.Ara kablo ile bilgisayarımda internete bağlanabiliyorum.Bulunduğum yerlerde internet sorunu yaşamadığım için,bir yıldır cep tlf.nunu server yapıp hiç bağlanmamışım.Arada lap-top değiştirmiştim.Cepten bağlantı yapılamsına yarayan maneger programının laptopa yüklenmesi gerekiyormuş.Ama internete bağlanamadığım için,bu programı da indiremiyorum.Tabii bu durumda da,cep telefonu devreye giremedi.

Server firmamı aradım,onlar vasıtası ile beklenti yazımı gireyim diye,ama telefonları açan yok!

Şirket data hatlarından bağlanayım dedim,bu sefer de hem sitemin,hem de mynet finansın şifreleri laptopumda maillerimde kayıtlı ve internet bağlı olmadığından da,maillerimi açamıyorum.Şifreler olmayınca girişi de yapamadım.

Kızdım kalktım kendime bir Tcellvınn almaya gittim.Bir sürü form imzalayım nihayet aldım,ofise geldim internet düzelmiş!!!Kabus gibi:))

Vallaha aynen böyle olu.Gerçekten ben madurum!
PEKİ YAZABİLSEYDİM NE YAZACAKTIM?
Dow Endeksinin piyasayı yukarıya çekebileceğini ve zirvelerin test edilebileceğini yazacaktım.
Biliyorsunuz ki,Dow için 10.123 üstünde kaldığı müddetçe 10.500'e gidebilecek bir ters omuz baş omuz formasyonu beklentimden bahsetmiştim.Bu beklentimi koruyorum.

İMKB için de,İlk direnç 57.800,sonra gevşeme diyordum.Biz öyle yaptık.Gevşememiz de yaşandı.57.800 sonrası 58.800 direncimiz var diyordum(geçen hafta ortasındaki beklenti yazılarımda)bugün de tam oradan direnç yaşanmış ve geri dönmüş!

Biliyorsunuz bankalarla ilgili zaten birkaç gündür olası beklentilerimi yazıyordum.Yani kısacası,
yaşananları size önceden yazmış olduğum için,pek de birşey kaçırdık sayılmaz.

ŞİMDİ NE OLACAK? ABD'de bilançolar gelmeye başladı.Intell çok iyi bir bilanço açıkladı.bu durum devamındaki bilançoların da,piyasaları detekleyebileceği şeklinde bir beklenti yarattı.Ama bence zaten tüm bu beklentiler nedeni ile dow bu yükselişini yaptığından,bir süre sonra,dirennçle karşılaşabilir.

Bana göre Dow ençok 10.500-10.594 seviyelerini görürse görür ve oradan beklentim olan ters omuz baş omuzformasyonuna uygun olarak bir gevşeme yaşayabilir.Ancak buradan da gevşese,bahsettiğim formasyonayine de uygun olur.

IMKB'deki 58.800 direnci önemli.Orası geçilirse 59.800 seviyerindeki zirve test edilebilir!

Şimdi pozitif senaryolarda,bankalarla ilgili beklentilerimi,önceki yazılarımın içeriklerinde görüyorsunuz.Diğer hisseerle ilgili olarak da,gördükçe önermeye devam edeceğim!

Bugünkü aksilikler nedeni ile de tekrar özür dilerim.Ama gördünüz,ciddi bir uğraş gösterdim.

Dünkü diş rahatsızlığım nedeni ile çok sayıda arkadaşımdan geçmiş olsun mesajları aldım.Hepinize tekrar teşekkür ederim.

Siz'lerden ricam; Bundan sora da bu tarz mesajlar için iletişim bölümünü kullanmaya özen göstermeniz.Sorular bölümünde aradaki bazı önemli sorular,bu tip mesajlar nedeni ile gözden kaçıyor.Ayrıca da,mesaj içerikleri tekrara dönüyor ve sorular bölümünü takip sorunu yaratıyor.Bu nedenle,sorular bölümünde bu mesajları ayıklayacağım ki,normal soru ve cevaplar daha iyi görülebilsin.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler