FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

NE OLDU DOW KRİZİ BİTTİ Mİ?

Asıl soru bir kriz mi vardı diye olmalı? Gördüğünüz gibi panik satışı yapmayanlar dün ve bugün zararlarını telafi etmiş olacaklar. Hatta bazı hisselerde dün dahi verilenler fazlası ile geri alınmış durumda.

S&P kararını izah etmiştim. Eylül ayına kadar ola bütçe anlaşması tamam ama ya sonrası dönem anlaşamazlarsa diye ön uyarı vardı. Yani yaşanan dünya mortgage krizinde ağır davrananların ,bu sefer de biraz fazla hızlı olmalarıydı ki, bu düşünceye katılmadığımı o gün de belirtmiştim. Eylül ayına kadar gereken uzlaşma sağlanacaktır. Ama yaratılan panik havası ile, yatırımcıların nasıl uanıltıldığını sanırım bir kez daha görmüş olduk !

ABD'nin görünümü için yapılan uyaruya rağmen , ABD'li şirketlerin gelen bilançoları yüz güldürüyor. Açıklanan şirket karlarının Dow endeksini daha da yukarı taşımasını bekliyorum. Dow 12.300'ü görürse 12.480 ,Dow future için de 12.290 görülürse 12.410 seviyeleri ilk hamlede ulaşılabilecek seviyeler olacaktır diye düşünüyorum.

İMKB için de görünüm farklı değil. Zaten Pazartesi satışlarının o gün de abartılı olduğu ve panikle satış yapılmaması gerektiğini söylemiştim. Bir hafta öncesinden beri görse iyi olur dediğim 66.200 civarı ikinci destek seviyelerinin görülmesi böyle bir bahane ile olmuş oldu.

Bugün grafiklere baktığımda, yükseliş endeks ve hisse bazlı olarak devam edecek gibi duruyor.

İmkb100 68.300 ve sonrasında 68.900 dirençlerine ,
Vob30 da, 83.775 ve sonrasında 84.400 dirençlerine sahip.

Pazartesi paniği esnasında yapılan düşük fiyatlı satışlar esnasında alım yapmış olanlar ,yükselişte dirençlerin bulunduğu seviyelerden satış hanelerine gelebilir.

NOT: YENİ BİR DÖNEME BAŞLIYOR!

Gold ( ücretli ) ve Standart ( Ücretsiz )üyelik modelleri olan yeni bir dönem başlatıyoruz. 19 Nisan Salı gününden itibaren başlayacak olan yeni dönemde gold üyelerimiz anlık güncel verilerimizi görebilecek iken, standart üyelerimiz son üç gün hariç olacak şekilde verilerimizi görebileceklerdir.

Ancak hepsinden de önemlisi, borsaanalizci gold üyelerimize , sitemizdeki reklamı ile detaylarını göreceğiniz şekilde Global Menkul Değerler tarafından bin de 0.5 komisyon ( on binde 5) ve ücretsiz daraltılmış yüzeysel canlı borsa ekranı sunulmaktadır. Prtföy büyüklüğüne bakılmadan tüm gold üyelerimiz bu avantajlardan yararlanabileceklerdir.

'un sizler için sağlamış olduğu bu imkanları görmenizi tavsite ederim.

Aydın Eroglu
www.borsaanalizci.com
www.aydineroglu.com

En Çok Aranan Haberler