FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PANİĞE GEREK YOK.DÜN VEREBİLENLER ALTTAN YERİNE KOYABİLİR!

Dün piyasaların(benim de!)özellikle yasalaşırsa,peşisıra not arttırımı getirebileceği beklentisi olan Mali Kural Yasa Tasarısı,Hükümet kanadı yarafından yeni yasama yılına ertelendi.Bu açıklama ile birlikte,piyasalara satışlar gelmeye başladı.

Aslında geçmesi halinde uygulamaları gelecek yıldan itibaren geçerli olacağı için,ertelenmiş olmasının çok da büyük bir kaybı olmayacak.Sadece,her nekadar geçmesi halinde uygulamaları gelecek yıldan itibaren geçerli olacak olsa da,geçmesi halinde,olası not arttırımı beklentisinin de ötelenmiş olması,morallerin bozulma sebei oldu.Ama bence çok da abartmamak lazım!

Piyasaların bu açıklama ile morali bozulmuşken,bir de Dow'da satışların gelmeye başlaması,düşüşün hızlanmasına neden oldu!

DÜN BAŞKA NELER OLDU?
Merkez Bankası faizleri sabit tuttu ve enflasyonun düşme seyrinden bahsetti.ama dış satım hızının azaldığından bahsetti.Bu açıklama ile olası bir döviz alım miktarını arttırma ihtimali de belirmiş oldu diye düşünüyorum!

Dün işsizlik Oranı da piyasa beklentisinin altında gerçekleşti.

Akbank'ın 1 milyar dolar tahvil ihracı için çıktığı uluslar arası piyasalarda tahvillerine 3 milyar dolar talep geldi!

Ayrıca dün ABD'de öncesinde Temsilciler Meclisi'nden geçmiş olmasına rağmen 4Temmuz kuruluş kutlamaları nedeni ile geriye kalan en büyük reform paketi Senato'dan geçti!Şimdi başkan Obama'nın imzası kaldı ki,paketi hazırlatan olarak bu bir formalite sayılır.

ABD'de kabul edilen yeni reform paketi özellikle finans kurumlarında kontrollerin artmasını sağlayacak önemli yenilikler içeriyor.Bu paketin tüm dış piyasalarda olumlu sonuçlar doğurmasını bekliyorum!

SONUÇ OLARAK;
Ben piyasaların dünkü düşüş hızının düşmesini,hatta kısmen toparlarlanabileceğini bile düşünüyorum.yok olası düşüş devam etmeye kalkarsa,en fazla 56.565 seviyesinde ciddi bir desteğimiz bulunuyor.
Kesinlikle panik yapmayın.Dün uyarı mesajımla artı piyasada satışa yetişememiş olanlar,artık son fiyatlara vermesinler.Bilakis,dün verenler de,verdiklerini alttan yerine koymaya baksınlar.
Dünkü Al önerilerim dün gün sonu fiyatlarıyla hala geçerlidir.Stoploss görenleri de dikkate almayın diyorum!Tekrar ediyorum,paniklik bir durum bana göre yok.Sadece,güzel bir satım-alım fırsatı kaçırmış olabilirsiniz!
Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler