FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SADECE İMKB DEĞİL DÜNYA BOSALARI KRİTİK BİR VİRAJDA. REALİZE FİKİRLERİMİZDEN VAZ GEÇMEK GEREKEBİLİR !!

Tüm dünya için çok ilginç bir grafikler grubuna sahibiz.

Hemen söyliyeyim ki , içlerinde direncini ilk kırmış olan Dax endeksi. Dax endeksi uzun zamandır seyrettiği yatay kanalın 6.340'lardaki direncini kırmış gözüküyor. Eğer Dax 6.340 seviysinin üstünde kalmaya devam ederse, 6.850 seviyelerine doğru yeni bir çıkış sürecine başlayabilir.

Dow için uzun zamandır yazdığım 11.200-50 direnç seviyelerine geldik sayılır. Burası Dow için çok önemli bir dönemeç olabilir. Genelde direnç seviyelerinde satışlar önerilir. Ben de aynı fikirdeydim. Ancak FED'in yeni tahvil alımı hakkındaki açıklamalarının tam da bu seviyelerdeyken gelmiş olması durumu biraz daha ilginç hale getiriyor !

2009'un sonun doğru yazdığım strateji yazılarımda, Türkiye başta gelişmekte olan ülkelerin 2010 yılının başından itibaren, Avrupa ve ABD gibi gelişmiş ülkelerin de ekonomilerinin toparlanmaya ve yeniden büyüme sürecine başlayacaklarını belirtmiştim. Görüyorsunuz ki, yaklaşık bir yıl evel yazdığım bu düşüncem başta Türkiye olamak üzere , gelişmekte olan ülkeler için aynı şekilde gerçekleşti. Eğer düşüncem doğrusu ise, şimdi de gelişmiş ülkelerdevreye girecek olabilir. Böyle olacaksa da, önce borsalarında bu gelişmenin ön yansımaları olacaktır. Biliyorsunuz ki, borsalar hep önden gider. Ekonominin iyi rakamları gelmeden aynı Türkiye' de olduğu gibi önce borsalar çıkar, sonra ekonomik rakamların düzeldiği görülür. Tersi durum da aynıdır.

Neyse, konuyu dağıtmadan yeniden Dow'a dönelim;
Dediğim gibi Dow tam onlarca kezdenediği 11.250 seviyelerineyeniden geldi. Bu seviye geçirilecekse, tam da bugünlere denk gelecek olan FED kararları piyasaları yukarı taşıyacak şekilde çıkabilir diye düşünüyorum. Bu durumda Dow 11.250 direncini kırıp, ilk etapta 11.500'ü hızlı görerek, 11.750 seviyelerine doğru yeni bir yükseliş trendine girebilir.

Ama bu yükselişin hedefi de sadece 11.750 olmaz. Kademe kademe çok daha üst hedefler devreye girer. Dow'un byle bir yükselişi tüm dünya borsalarının daha da yukarı çıkmasına neden olabilir.

Gelelim İMKB 'ye ;
Biliyorsunuz ki , şuan gördüğümüz seviyelere geçen haftadan beri ısrarla dikkat çekiyordum. Bunun da bankalarla olacağını yazılarımda belirtmiştim. Bu seviyelere de gelince, olası dirence takılabiliriz düşüncesi ile genel realize önermiştim.

Ancak endeks olarak realize önerdiğim 70.000-500 seviyeleri pek de direnç olarak kalmayabilir. Dış dünyanın da, pozitif etkisi ile , zaten yukarı gitmeye çok hevesli olan İMKB , yoluna aynı hızla devam edebilir.

İMKB'nin yükseliş kanal trendine bakarak , daha önce de çok defa yazdığım 74.000 hedefine yönelme ihtimali çok kuvvetli gözüküyor ! Kısaca diyebilirim ki, endeks 69.600 seviyesinin altına inmediği müddetçe ( Bu dediğim önemlidir.Unutmayın.inerse bozulur !) yönü yine yukarı olacak ve bankalar da bu yükselişe ayak uyduracak gibi görünüyor.

VOB için herkesi uyarıyorum !
Genel bir direnç seviyelerinde olduğumuz için, çok kişi bu seviyelerde vob da kısa pozisyonlar açıyordur. Sakın ısrarcı olmayın, çok ciddi kayıplara uğrayabilirsiniz.

VOB 89.330'un altına inmediği müddetçe 91.000 ve 93.000 diye yeni hedefleri gerçekleştirebilir.

Türkiye için önümüdeki günlerde ısrarla olacağını iddia ettiğim ek faiz indirimleri, ve olası not arttırımları para girişlerinin artarak sürmesine neden olacaktır.

Kısacası, realize düşüncemi değiştiriyorum. Görünen o ki, yola devam edeceğiz !

NOT: Piyasalardaki yoğunluk nedeniyle zaman sorunu yüzünden, olası hisse önerileirmi sadece aşağıdaki sitemde yazabileceğim.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler