FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ŞİMDİ DE İSPANYA'NIN NOTU DÜŞTÜ!

Ara ara isimlerinden bahsettiğim üçlü tamamlanmış oldu.S&P İspanya'nın notunu da AA+'dan AA'ya indirdi ve negatif izlemeye aldı.

''Yazılar''bölümündeki önceki yazılarımda,bu ekonomik krizi ABD'nin Avrupa'ya nazaran çok daha hızlı atlatacağını belirtmiştim.Görünen o ki,bu düşüncem doğru çıkacak.Sorun,bir tarafta tek devlet var iken,diğer tarafta birçok devletin üyesi olduğu bir birlik olması.Birlik içinde sağlamların da,çürüklerin de bulunması hızlı karar almayı engelleyebiliyor.

Avrupa'daki not düşmeler neticesinde,sadece bu ülkelerin değil,daha bir çoğunda ciddi kemer sıkma kararlarının alınması lazım.Muhtemelen de alınacak olan bu kararlar,ekonomik taleplerin yeniden frenlenmesine neden olabilir.Bu durum da bizim ihracatımızı etkileyebilir.

Kısacası karları gördükçe satışlarımızı yapmak ve hemen alım konusunda ısrarcı olmamak lazım diye düşünüyorum!Biraz da nakit paranızın sıcaklığı ile yaşayın.Ortalık düzeliyor kanaatiniz kuvvetlnince alımlara devam etmek daha uygun olabilir.Bu nedenle özellikle önerilerimde,ters gelişmelerde stoplosslara da kesinlikle uyunuz!

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler