FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEDBİRLİ OLMAK HER ZAMAN İYİDİR. BEN BUGÜN ÖYLE OLMAK İSTİYORUM!

Bir günde aşırı iyimser olmak , o kadar da iyi değildir. Nasıl ki geçen gün boğa tuzağı dediğimiz, büyük alıcıların küçük yatırımcıyı silkeleme hareketini yaşadıysak, aynı şekilde bu sefer de, realize yapmayı düşünenlerin yani borsa terimiyle konuşursak ''Ayı'' ların bu sefer suni alıcılı görüntü yaratma riskine karşı dikkatli olmak lazım diyorum!

Bu görüntüyü Dow grafiği için söylüyorum. Çünkü 9.900'lü rakamdan bir anda 10.300'lere çıktı. Lakin bence burada biraz dinlenip hatta gevşeyip de, devam etmesi çok daha sağlıklı olur düşüncesindeyim. Ama dün gece 10.320 kapattığını görüyoruz.

Ben dün Dow için belirttiğim 10.299 direnç seviyesi kırıldı heyecanına kapılmak istemiyorum. Bu görüntünün netliğinden emin olmak için, yine de hedef fiyatları gören hisselerin realize edilmesi gerektiği kanaatim yönünde davranmanın doğru olacağına inanıyorum.

Obama Hükümeti ABD için yeni bir kurtarma paketine gerek yok yönünde görüş açıkladı. Bu uzun vadede bakınca gayet iyi görülebilir ama, böyle bir paket kararı açıklanmasını bekleyenler, bu nedenle alım yaptılarsa, beklentileri boş çıkmış oldu.

Piyasalar için kötü bir düşüncem yok ama hızlı çıkışların ara realizeleri olması gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle İmkb için de dikkatli olun. Hedef fiyatlar realize için kullanılmalı diye düşünüyorum.

Endeks eğer 60.950 olarak belirttiğim yakın direncini kırmayı başarabilirse, kısa hedef olarak en fazla 61.500-62.000 'e ulaşabilir. Daha ötesi gevşmeden olmaz diye düşünüyorum.

Bizim referandum gibi özel bir durumumuz var. Bu nedenle de, tam bir görüş belirtmek çok da kolay değil.

Dikkat edilmesi gereken bir konu , kredililer için bugün son satış günü. Satmadıkları takdirde , bayramda kredide kalacaklar. Ama bugün satar da, Pazartesi-Salı alırlarsa(Çarşamba yarım gün olmasından ötürü), aldıkları hissenin takası bayram sonrasına denk geleceği için , bayramda kredi faizi ödemek durumunda kalmayacaklar!

Herkese şimdiden iyi hafta sonları dilerim.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler