FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YAŞ KRİZİ SÜRÜYOR. GERİLİM YÜKSEK !

Yüksek Askeri Şura atamaları bir türlü tamamlanamadı.Hükümet kanadının ileride Genel Kurmay Başkanı olmasını istemediği paşayı atamadığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı için düşündüğü Atila Işık Paşa da görevi kabul etmemek için, emekliliğini istedi.

Şimdi ortam karıştı.Öyle düşünüyorum ki, komutanlar kendi aralarında istedikleri komutanın atanmaması halinde, içlerinden kim K.K.K'nı olarak atanmaya kalkarsa, emeklilik isteyecek diye bir karşı tavır sergilemeye kalkıyor olabilirler.

Cumhurbaşkanı, Işık Koşaner Paşa ile bu krizi aşmaya çalıştı ama, henüz aşamadılar. Devamında neler olur, kendi istekleri ve teamüller gereği olması gerekenlerin yerine başka biri atanmaya kalktığında yine istifa gelecekse, işler iyice karışabilir.

Dün dediğim gibi ilk destek 59.000-58.800 seviyesi.Dün bu seviye görüldü.Sonrasında gelen alımın, Işık Koşaner Paşa'nın Cumhurbaşkanı'nın yanına çıkmasını, sorun çözüldü diye anlayanlar gerçekleştirmiş olabilir diye düşünüyorum! Oysa sonra görüldü ki, henüz kriz devam ediyor ve hatta emeklilik kararı ile de, biraz daha sertleşmiş durumda.

Ben yine izleme taraftarıyım.Yalnız gelişmelere göre her an herşey olabileceği için,ekranlarımızı bu bir-iki gün dikkatli takip etmekte fayda var.

Ayrıca,bugün ABD'de tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Son açıklanan veriler olumsuz beklenirken,tersine iyi gelmişti. Şimdi Tarım Dışı İstihdam verisinin de pek iyi gelmesi beklenmiyor.Ama bakalım gelen veri beklentiler gibi mi olacak !

İyi hafta sonları

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler