FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YENİ REKORLARI DENEYEBİLİRİZ. TABİİ 60.950 KIRILABİLİRSE!

İmkb grafikleri bize yeni endeks rekorlarının denenebileceği yönünde, görüntüler veriyor. muhtemelen 60.950 direnci test edilecek. Kırılması halinde de, yeni rekorlar görebileceğiz.

Dış piyasaların dün ekside seyrettiği anlarda dahi, bizim piyasaların özellikle de bankalarımızla alıcılı olması , sanırım referandumun sonucun pozitif etkisine yönelik bir fiyatlamanın yapıldığını gösteriyor.

60.950 direncini kırabilirsek, ilk anda teknik olarak küçük bir fincan-kulp formasyonu oluşabilir ve buna göre de sonrasına 62.000 hedefimiz var. Ancak asıl normalde 59.000 üstünde geçerliliğini koruyan ve 2007 yılından gelen büyük çanak formasyonu devreye girebilir. Bu büyük çanak formasyonunun derinliği endeksi 70.000'lere sürükleyecek büyüklükte.

Kısacası endeks 59.000'den ne kadar yukarıda oluşmaya devam ederse, Sonbaharda başlamasını beklediğim yükseliş trendi kapsamında o oranda da büyük hedefe yönelme ihtimali kuvvetlenecektir.

Dow dün yatay seyir göstermiş iken, Dow future bugün şuan için % 0.60 civarlarında yükseliş gösteriyor.Dow grafiklerine göre , 10.250'lere doğru bir hareket yaşamamızın kuvvetli olduğunu düşünüyorum.

Hafta sonu yazdığım yazımda da belirttiğim gibi, bu harekette İmkb 'nin öncüleri başta bankalar olmaya devam edecek gibi görünüyor.

NOT: Al-Sat önerilerimin devamını sitemden takip edebilirsiniz.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler