FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YUNANİSTAN NAZLANDIKÇA DAHA ÇOK CANI YANACAK!AMA KENDİNİ YAKARKEN,HERKESİ DE YAKACAK!

Yunanistan ve Portekiz'in not indirimleri Avrupa'ya şok yaşatmış görülüyor.Ancak bu riskten devamlı bahsediyordum zaten.Sanırım geçen haftaki günlük beklentilerimde de aynı sebeple uyarmıştım.Dün ikinci seans içinde de,Yunanistan'ın Mayıs'ın ortasında(19 Mayıs)büyük bir itfası var olduğunu belirterek,teknikler bozuluyor diye satış önermiştim.Tüm Avrupa'yı da vurabilir demiştim!

S&P Yunanistan'ın üç kademe,Portekiz'in de iki kademe notlarını indirdi.Ben baştan yapmadıkları not indirimlerinde açığı kapatıyorlar diye düşünüyorum!

İMKB şirketlerinin karlılığını iyi beklesek de,Yunanistan'ın kısa vadede Avrupa'yı vurması,olası bir Yunanistan iflası ile sonuçlanırsa,orta vade de bizi de olumsuz etkileyebilir.Avrupa'nın uğrayacağı finansal bir sıkıntı,Avrupa üzerinden bize gelen taleplerin yeniden daralmasına neden olabilir!

Endeks için dün ikinci seansta ilk beklentimi yazmıştım.Yaşananlara karşılık alınması gereken kararlar geciktikçe,ilk desteklerin kırılıp,bir sonraki desteklerin görülme riskini yaşatacak.İMKB için böyle bir durumda 55.900 civarı olan destek,56.800-900 desteğinden çok daha kuvvetli bir destek olabilir!

Kazanmak güzel bir şeydir ama hep kazanmak isteği hırs olduğu zaman çok zararlıdır!İnsan yapması gerekenleri yapamaz.Şimdi panik seslerini her taraftan duyacağız.Bu sesler,stoplosslara aldırmayanların ve hep kazanmak hırsı nedeniyle riskleri değil de,hep olumluyu görenlerin sesleri olacak!

Ama şunu da belirteyim ki,bu ortamda dahi,yine de çıkan hisseler olacak.Çünkü bu kriz en azından bizdeki üç aylık bilançolara yansıyamayacak.Sonrası için herkes çok dikkatli olmalı!

Saygılarımla.
Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler