FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BİST kazançlarını geri vererek kapandı!

Yurtdışı piyasalarda iyimser havanın izlendiği günde BIST yüzde 0,19 yükselişle 84.943 puandan kapandı.Gün sonuna doğru kazançlarının bir kısmını geri veren Borsa, 85 bin seviyesinin altına sarktı.

BİST kazançlarını geri vererek kapandı!

Avrupa borsalarında yön arayışının hakim olduğu günde, ABD borsaları veri ve şirket karlarına yönelik iyimserlikle yükseliyor. İçeride gün sonuna doğru kazançlarının bir kısmını geri veren BIST ise günü 85 binin sltında tamamladı.

İngiltere ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 0.3 ile beklentinin üzerinde büyüyerek, 3 dipli resesyonu önlemesi piyasalarda iyimserliği desteklerken, İspanya'da 2013 yılının ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 27.16 seviyesine çıkarak 37 yılın en yüksek seviyesini test etmesiyle İspanya'ya yönelik endişeler yeniden hatırlandı.

Avrupa'dan son günlerde kötü gelen veriler sonrası Avrupa Merkez Bankası'ndan gelebilecek faiz indirimi kararına bir destek de IMF'den geldi. IMF'den Lipton, ECB'nin parçalanmışlığı önlemek için daha fazla şey yapması gerektiğini kaydederken, ECB'nin hala bir miktar gevşeme için alanı olduğunu söyledi.

Şirket karlarının beklentileri aşması ve geçen hafta işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin üzerinde düşmesiyle ABD endekslerinde yükseliş sürüyor. ABD Çalışma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 20 Nisan ile sona eren haftada işsizlik maaşı başvuruları önceki haftaya göre 16 bin kişi düşüşle 339 bine geldi. Piyasalarda beklenti başvuruların 2 bin kişi düşüşle 350 bin olacağı yönündeydi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler